Andra omgången av SHL 2018

Av

Äntligen har SHL-säsongen dragit igång. Under lördagen spelades den första omgången, som följs upp på onsdagen med ytterligare en omgång. Det är för tidigt att säga vilka lag som kommer kriga om titeln i år, men självklart kan man ha en aning redan nu med tanke på spelartrupper och inledande försäsong.

Första omgången av SHL avgjord

Under lördagen spelades alltså den första omgången av SHL 2018/2019. Det var inga större skrällar, utan i stort sett samtliga resultat blev som väntat. De bästa lagen vann, det nyblivna SHL-laget Timrå fick storstryk och rival-mötet mellan Färjestad och HV71 slutade i hemmavinst. Nedan följer resultaten från den första omgången av SHL 2018:

 • Frölunda – Djurgården (2-1)

Det var ett rivalmöte mellan två bra lag. Frölunda hade en svajig inledning under fjolårssäsongen, men ser nu ut att ha format laget till det bättre. Djurgården gjorde en fantastisk säsong i fjol och kommer sannolikt vara fortsatt bra den här säsongen. De var ett överraskande lag förra året och i år har man desto högre förväntningar på sig. Frölunda – Djurgården var en jämn match som slutade i hemmavinst.

 • Linköping – Timrå (4-1)

Linköping är det bättre laget här. Man har ett bra lag men lyckas sällan komma upp i sin absoluta toppnivå. Man har inför säsongen bytt tränare och kanske är det deras år att ta sig långt in i ett slutspel. Timrå är nya i SHL och kommer få det tufft mot de bättre lagen. Viktigt är att de vinner mot lag av samma kaliber som de själva.

 • Mora – Örebro (2-4)

Mora höll sig kvar efter att ha vunnit kvalserien mot Leksand i fjol. Det var otroligt jämnt och Mora lyckades pricka toppformen i rätt tid. Årets säsong kommer vara väldigt tuff för laget, som verkligen behöver höja sig mot föregående år. Örebro likaså, de behöver spela bättre än i fjol och behöver forma laget till det bättre om man skall ha chans till att placera sig i den övre halvan av tabellen. Inledningen väl godkänd efter 4-2-vinsten.

 • Färjestad – HV71

Två likvärdiga lag med mycket historia. HV71 brukar vanligtvis vara det starkaste laget dem emellan, men nu inledde Färjestad med en stabil 3-1-vinst. Man spelade bra och lyckades förvalta hemmafördelen. Det skall bli väldigt intressant att se hur resterande möten slutar mellan dessa klubbar.

 • Luleå – Brynäs (3-1)

Derby mellan Luleå och Brynäs kan alltid sluta hur som helst. Den här gången blev det till Luleås fördel, men det kunde gått åt andra hållet också. Två jämna lag, men Luleå fick säkerligen en extra boost efter deras dyra investering i ljusshow inför matchen. Bra match!

 • Skellefteå – Rögle (5-1)

Inget snack om saken här. Skellefteå är ett av de bästa lagen i SHL medan Rögle är ett av de sämsta. Skellefteå vann enkelt och rättvist och ser redan nu ut att bli farliga under resten av säsongen.

Bolag
Bonus
Villkor
Betyg
Spela
100 % upp till 1 200 kr
Krav: 8x (Min. odds 1.80)
100 % upp till 2 100 kr
12x bonus (Min odds: 2.00)
100 % upp till 2 100 kr
12x bonus (Min odds: 2.00)
200 % upp till 2 000 kr
5x bonus (Min odds: 1.40)
100 % upp till 1 500 kr
20x bonus (Min odds: 1.90)

Så spelas den andra omgången av SHL

Den andra omgången spelas torsdagen 20/9 och nedan följer matchschemat:

 • Rögle – Frölunda
 • Djurgården – Rögle
 • Färjestad – Skellefteå
 • Linköping – HV71
 • Luleå – Örebro
 • Mora – Malmö
 • Timrå – Växjö

Samtliga matcher startar 19:00.

Relaterade nyheter