Därför är Asian Handicap ett bra alternativ

Av

Ställer du dig också frågan vad asian handicap är? Eller varför det är bra? Klicka dig hit för att läsa mer om hur det fungerar, varför det är bra och hur du använder dig av detta på bästa sätt.

Betting med Asian Handicap

Denna spelform kom till efter att man i Asien inte gillade tanken om att en match kunde sluta oavgjort. Historien skapades och idag har vi en spelform som alltså kallas asian handicap och kan ge dig en stor fördel i ditt spelande. När man använder sig av asian hcp så innebär det att man kan påverka utfallet på ett helt annat sätt. Man spelar alltså inte på ett traditionellt utfall likt 1X2, utan du kan välja själv om du vill att ditt lag antingen börjar med ledning eller i underläge.

Nedan följer ett antal exempel på hur ett spel med asian handicap kan se ut.

Lag 1 möter lag 2. Du tror att Lag 1 har goda chanser att vinna, dessutom med fler än ett mål. Du kan då spela på att lag 1 börjar med -1,5 mål, vilket innebär att laget totalt sett behöver vinna med minst två (2) mål. Skulle du å andra sidan värdera det andra lagets chanser att förlora med max 2 mål, så skall du välja motsatt alternativ, dvs lag 2 +1,5 mål.

Det här ökar oddsen för ditt spel avsevärt och du kan alltså påverka din avkastning. Notera dock att ju högre oddsen blir, baserat på vad du väljer, så innebär det även att sannolikheten för att spelet går in minskar. Vi rekommenderar dock att man använder sig av denna spelform i mångt och mycket, men gärna i kombination med egen efterforskning inför matchen. Det är oerhört viktigt att hålla koll på vilka spelare som spelar, hur laget presterat på sistone, tabelläge och mycket mer. Det finns många parametrar som spelar in, där man själv kan dra en värdefull slutsats inför sitt kommande spel.

Skriv en kommentar

Relaterade nyheter