Betting för nybörjare

Av

Om du är ny inom odds och betting kan det alltid vara bra med en introduktion. I praktiken är det väldigt enkelt med betting, men för att vara en långsiktig vinnare krävs det mycket analys och eftertanke för varje placerat spel. Nedan går vi igenom några grundläggande parametrar som kan vägleda dig i början.

Information för nybörjare inom betting

Betting kan vara både väldigt enkelt, och väldigt svårt. Det är inte ovanligt att man vinner i början och får en felaktig bild över hur snabbt och enkelt man kan vinna pengar. Det kan självklart gå väldigt bra genom att bara placera spel på favoriter, men i det långa loppet jämnar variationen ut sig. Variation inom odds och betting kommer man aldrig ifrån, oavsett hur duktig man är. Man kommer förlora under perioder, även om man spelar på ”rätt” spel.

Man skall aldrig enbart spela på favoriter baserat på lägst odds. Det blir aldrig bra långsiktigt. Det bästa man kan göra är att analysera respektive lag och själv göra en bedömning av vilka man tror vinner, eller om man tror det blir oavgjort. Därefter kan man få ett bra hum om spelet är av värde eller inte. Ett lag som har exempelvis 1.20 i odds är sällan ett spel av värde.

Om ett lag är storfavoriter att vinna matchen och således har ett för lågt odds, så finns det verktyg man kan använda för att höja upp oddset. Sannolikheten att spelet går in blir då per automatik lägre, men kan än dock omvandla det till ett värdespel. I dessa fall kan man spela på något som kallas asian handicap. Det innebär att man placerar ett spel där det ena laget antingen ligger under eller leder inför matchen.

Betting med asian handicap

Ett exempel på ett asian handicap-spel kan som sagt vara att ett lag är stora favoriter och har för lågt odds för att det skall vara ett värdespel. Då kan man spela på att lag X ligger under med exempelvis 1,5 mål. Det betyder då att ditt lag behöver vinna med minst två (2) mål för att ditt spel skall gå in. Samma sak gäller om du inte tror att laget i det fallet vinner med 2 mål, då du kan spela på det andra laget att leda med +1,5 mål före match.

Relaterade nyheter