Hockey: Bra start för Sverige i OS

Av

Sverige har vunnit sina två inledande matcher, vilket bådar gott för turneringen. Däremot var det en tveksam insats mot Tyskland, men som ändå räckte till. Hur långt kan Sverige ta sig i OS?

Två raka vinster för Sverige

Det blev ingen succé i träningsmatchen mot Kanada, som skulle vara startskottet på detta OS. Kanada vann med god marginal och det var inget positivt besked från svenskt håll. Siffrorna skrevs då 4-1 till Kanada, vilket innebar luft under vingarna för många kritiker.

När OS nu väl har dragit igång har det åtminstone inneburit två raka segrar. Man inledde mot grannlandet Norge och fick med sig en förhållandevis enkel seger. Det blev totalt 4-0 till Sverige, men visst hade man kunnat räkna till och med fler mål än så. Norge är inget starkt hockeyland i jämförelse med Sverige, vilket innebär att en storseger är fullt naturligt.

Matchen därpå stod Tyskland som motståndare, och även där blev det seger. Här hade Sverige dock än större bekymmer. Det var två lamslagna perioder och tyskarna var inte alls långt ifrån både en kvittering och ledningspuck. Lyckosamt höll man ut och kunde vinna matchen med ynka 1-0, vilket inte var särskilt önskvärt. Dick Axelsson fick också begränsat med speltid i matchen, som väcker en del frågetecken. Offensiven måste funka bättre framgent om Sverige skall kunna mäta sig med de bättre nationerna.

Finland väntar i nästa match

Även Finland har inlett OS på liknande sätt som Sverige, det vill säga att de har vunnit sina två inledande matcher. De har således lika många poäng och den sista matchen är därför av högsta betydelse. Man måste komma etta i gruppen för att garanterat gå vidare. Kommer man tvåa, ja då är man direkt beroende av de övriga andraplacerade lagen.

Finland är självklart den största konkurrenten i gruppen och när man nu har avklarat de två andra lagen, så behöver man steppa upp ytterligare ett par nivåer. Det räcker inte för Sverige att spela som man gjort tidigare, utan nu måste de växla upp för att ha en chans mot detta Finland. Vi väntar med spänning för att se hur gruppspelet utvecklar sig.

Matchen mot Finland spelas den 18/2 klockan 13:10.

Vill du spela på matchen kan vi rekommendera dig att ta del av en odds bonus. Vi har listat alla odds bonusar på vår startsida, eller på någon av våra övriga undersidor. Klicka hem en odds bonus redan idag, för att ha chans att vinna stort på Sverige i Hockey-OS.

Bolag
Bonus
Villkor
Betyg
Spela
% upp till 200 kr
10x bonus (Min odds: 1.80)
100% upp till 1 200 kr
Krav: 8x (Min. odds 1.80)
200% upp till 2000 kr
5x bonus (Min odds: 1.40)
100% upp till 1 000 kr
6x bonus (Min odds: 1.75)
100% upp till 1 000 kr
12x - Bonuskod: WSP100

Relaterade nyheter