Brynäs kniper den sista platsen till kvartsfinal

Av

Åttondelsfinalerna är nu avgjorda och det står klart att Linköping och Brynäs tog de två sista kvartsfinal-platserna. Nu återstår det att se hur pass lagen kan mäta sig med övriga lag som tagit sig direkt till kvartsfinal.

Kvartsfinalerna i SHL tar vid

HV71 och Linköping, samt Luleå och Brynäs gjorde upp i bäst av tre matcher. Dessa åttondelsfinaler innebar alltså att två lag tog sig vidare till kvartsfinal. SHL är numera utformat så att sex lag tar sig direkt till kvartsfinal, medan lag 7-10 får spela åttondelsfinaler. Det innebär att fler lag har möjlighet att ta sig hela vägen, även om man inte presterat så väl under seriespelet.

Matchserien inledde i Luleå, där Brynäs var det starkaste laget. Brynäs vann matchen till slut med 3-2, men matchen kunde lika gärna slutat åt andra hållet. Matchen därpå var det återigen dags för en bortavinst  när Luleå knep vinsten med ynka 2-1. Föga förvånande var det en bortavinst som avgjorde matchserien i den tredje matchen. Brynäs tog ledningen och ledde inför den tredje perioden med 3-1, som man förvaltade väl. Luleå tog ikapp till 3-2, men i slutskedet av matchen lyckades Brynäs stänka dit det avgörande 4-2-målet i tom kasse, som tar dem till kvartsfinal.

Spelschema i SHL-slutspelet

Nu står det klart vilka lag som får möta vilka, efter att åttondelsfinalerna har avgjorts. Det vi har väntat på är motståndet för ettan och tvåan i tabellen, Växjö och Djurgården. Det förstnämnda laget får nu möta Brynäs, som placerade sig lägre än Linköping, medan Djurgården får möta just Linköping. Oavsett deras placering i tabellen, så har såväl Brynäs som Linköping god matchform och har visat på riktigt vassa kvalitéer, som samtliga lag bör respektera.

Spelschemat följer:

Växjö – Brynäs

Djurgården – Linköping

Frölunda – Malmö

Färjestad – Skellefteå

Odds bonus för SHL

Vill du ta del av en odds bonus för slutspelet i SHL? Det finns flera bra odds bonusar att ta del av för att placera spel under samtliga matcher av hockey och SHL. Ett av de bästa spelbolagen för hockey är NordicBet, som erbjuder mängder av marknader för de allra flesta hockeyligorna runtom i världen, med störst fokus på de svenska ligorna i alla dess divisioner.

Bolag
Bonus
Villkor
Betyg
Spela
% upp till Ingen bonus just nu
Ingen bonus just nu
100% upp till 500 kr
10x (Min odds: 1.80)
% upp till Ingen bonus just nu
Ingen bonus just nu
% upp till Ingen bonus erbjuds för tillfället
500% upp till 500 kr
8x bonus (Min odds: 1.80)
100% upp till 100 kr
Inga omsättningskrav

Relaterade nyheter