En vecka kvar till derby: DIF-AIK

Av

Vi har fått bevittna flera härliga derbys i år och snart är det dags för ytterligare ett när AIK gästar Djurgården på Tele 2 Arena. Den här matchen är otroligt viktig för båda lagen. AIK mot guldet och Djurgården kämpar för värdighet efter en väldigt svag slutspurt i Allsvenskan.

Kan en vinst mot AIK rädda upp Djurgårdens säsong?

Djurgården har inte gjort någon bra säsong i år. Man har inte vunnit de matcher som man verkligen borde ha vunnit och man placerar sig således på en åttonde plats i tabellen. Detta är ingenting man är nöjda med, utan Djurgården som klubb har ambitionen att vara med och kriga om topplaceringarna. Man har tappat flera viktiga spelare inför säsongen och man har inte lyckats hitta likvärdiga ersättare för dessa. Visst har man fått in ett par bra spelare, men kanske inte på de positioner som det behövts som mest.

Djurgården vann derbyt mot Hammarby senast, vilket var otroligt viktigt för klubben. Man visade att det inte längre finns några spöken att tala om, då man därmed spikade den andra derbysegern för säsongen, först mot AIK och sedan mot Hammarby. Problemet är att man ännu inte besegrat AIK i Allsvenskan, som är av allra högsta vikt för deras säsongsavslutning. Man har ingen möjlighet att ta sig särskilt mycket högre upp i tabellen, men man kan spela för sin värdighet och supportrar.

AIK med stormsteg mot guldet

För AIKs del är det helt andra förutsättningar inför mötet med Djurgården. Man har åtta poängs försprång i toppen, före lokalrivalen Hammarby. Det finns inte mycket som tyder på att AIK skulle kunna tappa detta försprång, men i fotboll kan allting hända. Laget har spelat fantastiskt bra fotboll hela säsongen och fortsätter sin makalösa svit. Man hade hela 32 matcher utan förlust innan man åkte på en smäll mot Norrköping. Därefter återhämtade man sig och har inte förlorat någon mer match. Nu gästar man Djurgården på Tele 2 Arena. Det kommer vara fullproppat på läktarna och ett massivt tryck från respektive kortsida. Det är en match med mycket spänningar och som alltid finns det inget annat än vinst som gäller för någon utav klubbarna. Kan AIK fortsätta sin starka säsong och utöka med tre nya pinnar borta mot Djurgården.

  • Matchen spelas den 21/10 klockan 15:00
  • Du kan streama matchen hos C More
  • Hos oss hittar du grymma odds bonusar till AIK – Djurgården

Relaterade nyheter