Färjestad ångar på i SHL efter svag start

Av

Efter en svag säsongsinledning har nu det topptippade Färjestad hittat formen. Flera raka vinster gör att man klättrar i tabellen. Hur tror du att Färjestad kan hantera situationen under resten av säsongen som en av favoriterna att vinna SM-guldet?

Fem raka vinster för Färjestad

Man inledde som sagt svagt och hade endast två vinster på deras åtta inledande matcher. Det var under all kritik och det riktades skarpa blickar åt lagets tränare, som ifrågasattes. Man var alltså topptippade på förhand och många experter trodde att det nu var Färjestads år att vinna SM-guldet. Efter åtta omgångar var det inte många som trodde på den teorin, men nu verkar laget kunna återfå förtroendet igen.

Den goda formen började med en vinst borta mot rivalen Örebro, som ju får kallas för lite av ett derby, trots att lagen inte är från samma stad. Man vann matchen med 6-3 och kunde visa på att offensiven fanns där, men var det många frågetecken kring defensiven. Matchen därpå var ett klassiker-möte på hemmaplan mot Djurgården. Man spelade väldigt bra hockey och kunde kontrollerat vinna matchen. Däremot var det återigen ett avslappnat Färjestad efter att man fått 4-1-målet, som till sist ledde till 4-3 efter ett mål med ungefär tre sekunder kvar av matchen. Vinsten var således inte hotad, men än dock onödiga mål bakåt.

Efter Djurgården var det dags för tabelljumbon Rögle att få sig en omgång. Färjestad vann matchen överlägset med 5-2 på hemmais och kunde förstärka självförtroendet efter de två tidigare matcherna. I skrivande stund leder man med 5-0 borta mot Brynäs och går mot ytterligare en storseger. Det är en tydlig trend för Karlstad-laget, som sannolikt kommer ånga på här nu framöver. Man tar sig uppåt i tabellen och är inte särskilt långt ifrån en topp-placering, så fortsätter de i samma takt som nu har man snart levt upp till förväntningarna inför säsongen. Hur tror du att Färjestad klarar av resten av säsongen? Gör dina analyser och spela på matcherna via odds och betting tillsammans med en odds bonus. Våra sammanställningar för odds bonus hittar du här.

Relaterade nyheter