Frölunda klättrar upp på förstaplats

Av

Frölunda tog sig under fredagen an Färjestad i ett riktigt klassikermöte. Det var ett möte som hade stor betydelse för framförallt Frölunda, som vid vinst kunde ta sig upp på en förstaplats. Sagt och gjort, så ligger de nu etta med en match mer spelad.

Frölunda tar sig förbi Luleå i toppen

Det har varit en hittills väldigt bra säsong för såväl Frölunda som Luleå. Man har krigat hårt på sistone och nu vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Fredagshockey innebar ett fullproppat Skandinavium när Färjestad gästade. Mötet lagen emellan är väldigt populärt och likaså även denna afton. Färjestad har inte överraskat hittills den här säsongen. Man var topptippade att vinna SHL i år men har definitivt inte levt upp till förväntningarna.

Karlstadslaget har gjort det desto bättre på sistone, men kämpar fortsatt med vinsterna, som från tid till annan uteblir. Det vill till att man tar sig i kragen och steppar upp ett par nivåer om man ska vara konkurrenskraftiga i toppen av tabellen framgent. Lyckligtvis för FBK så har de chans för revansch redan imorgon, lördag, då lagen spelar back to back. Imorgon är det nämligen återigen dags för möte mellan de båda lagen, men den här gången i Karlstad och Löfbergs Arena.

Kan Färjestad återhämta sig och ta kommandot på hemmais, eller blir det 6 inspelade poäng till ett Frölunda i toppen av tabellen? Lördagen bjuder oavsett på högintressanta matcher i SHL, när det är dags för en full omgång och spel för samtliga klubbar i ligan.

Relaterade nyheter