Går Zlatan tillbaka till Manchester United?

Av

Mourinho, manager för Manchester United, är inte nöjd med deras transferfönster. Han har vid flera tillfällen uttryckt sitt missnöje, så nu har frågan återigen öppnats – Är Zlatan aktuell för en återkomst till Manchester-klubben?

Mourinho önskar Zlatan till Manchester United

Uniteds ledning fick fem namn av Mourinho inför transferfönstret med spelare som han önskade få värvat. Med dessa namn blev det ingen större lycka, utan deras aktivitet under sommarfönstret var relativt låg. Ett par nyförvärv utan stjärnglans tillkom, men inte mycket mer än så. Han önskade bland annat ha en ny mittback samt ytterligare en offensiv spelare.

När det blev som det blev så bedömer Mourinho själv att deras trupp inte är bra nog för att mäta sig med övriga toppkonkurenter i Premier League. Fönstret är nu stängt och önskan om att få in fler spelare förblir en önskan. Man kan inte göra något mer åt den saken – men det finns en öppning. Mourinho och Zlatan har alltid varit goda vänner och även om Zlatans tidigare United-kontrakt bröts i förväg, så skiljdes dem åt på god fot.

Nu kan Zlatan vara det optimala förvärvet för klubben – på lån från LA Galaxy. Spelaren har gjort succé i sin nya klubb och öst in mål under sina framträdanden. Det vittnar om att han har återhämtat sig väl från sin skada och att han nu kan vara redo för spel i en liga med högre tempo och högre konkurrens, för självklart är det så att MLS inte i närheten håller samma klass som PL. För att förstärka offensiven med en reserv för Lukaku så kan alltså Zlatan återigen bli aktuell för Manchester United. Frågan är bara hur pass villiga ledningen är att uppfylla den önskan från Mourinho, som det tidigare rapporterats om. Det är i nuläget endast spekulationer och ännu verkar det inte finnas något konkret på bordet.

Relaterade nyheter