Hammarby att vinna Allsvenskan? Bästa odds!

Av

Hammarby har verkligen imponerat i säsongsinledningen av Allsvenskan. Frågan är om det faktiskt finns en möjlighet att man når hela vägen och vinner sitt andra SM-guld i klubbens historia? Vi har spanat in oddsen för att Bajen vinner Allsvenskan 2018.

Oddset på att Hammarby tar hem guldet har självklart minskat mycket. På de fem första omgångarna har man lyckats vinna fyra och spelat en oavgjord match. Man är dock fortsatt långt ifrån favoriter att stå som segrare även efter 30 omgångar. Just nu kan du få upp till 11.00 i odds på att Hammarby faktiskt vinner Allsvenskan. Kanske inte särskilt orimligt, det är många lag som egentligen känns bättre i det långa loppet även om stockholmslaget startat säsongen oväntat bra.

Man ska självklart även komma ihåg att Hammarby har haft ett relativt enkelt spelschema de första matcherna och har dessutom spelat tre matcher på hemmaplan. Faktum kvarstår dock i att laget slagit Norrköping och tagit poäng mot Häcken borta, vilket givetvis är ett bra facit.

Främsta utmanare om guldet

Malmö FF är alltjämt fortsatt favoriter till att vinna Allsvenskan om man ser till oddsen. I dagsläget kan man som högst få dryga 3 i odds på att Malmö vinner till slut. Favoritskapsmässigt följs sedan Malmö av Hammarbys stockholmsrivaler AIK och Djurgården. Kanske sticker det lite i några Hammarbyares ögon att båda dessa lag fortfarande ses som bättre lag av spelbolagen? Hur som helst har AIK sett väldigt starka ut och det känns rätt att de ses som Malmös största utmanare om guldet 2018.

Innan säsongen var det många, inklusive spelbolagen, som trodde på att Östersund skulle ha en realistisk chans att vinna serien. Efter fem omgångar kan vi konstatera att det inte är mycket som talar för att chansen är särskilt stor. Förutom kris och skandaler vid sidan av planen har spelet inte heller sett särskilt bra ut.

Relaterade nyheter