Hockeyfeber efter full omgång av Hockeyallsvenskan

Av

Svensk ishockey är igång i allra högsta grad. Såväl SHL som Hockeyallsvenskan är igång och vi har under söndagen fått se en full omgång av just Hockeyallsvenskan. Nedan följer resultat, tabellställning och förutsättningar att följa ligan under hela säsongen. Häng med!

Hockeyallsvenskan 2018 i full gång

Det råder hockeyfeber i Sverige, när vi nu får se omgångar av både SHL och Hockeyallsvenskan mer eller mindre dagligen. Under söndagen har det spelats en full omgång av Hockeyallsvenskan och vi har bjudits på mängder av trevliga matcher att följa via live stream. De som startat allra bäst i hockeyallsvenskan är AIK och Karlskrona. Det verkar som Karlskrona har lyckats återhämta sig väl efter att man åkte ur SHL i fjol mot Timrå.

AIK har jagat avancemang under flera år nu, men inte lyckats ta sig hela vägen. Man har byggt ett allt starkare lag för varje år som gått, men det har än dock inte räckt till. Nu har man kanske en tillräckligt stabil grund för att ta sig uppåt, trots att man har sämre förutsättningar i år efter att man gjort om TV-avtal och dess intäkter från i fjol. De allsvenska klubbarna får alltså inte lika mycket intäkter från tv-sändnigar som man gjort tidigare, vilket blir en (enligt många) orättvis fördelning och som också gör det betydligt svårare för de allsvenska lagen att ta sig uppåt.

Vissa klubbar har dock en solid ekonomi och kan således finansiera en bra trupp ändå. Däremot skall man komma ihåg att SHL-klubbarna har betydligt bättre ekonomiska förutsättningar, som då innebär att de kan bygga ännu starkare trupper, än de allsvenska klubbarna. Oavsett kommer Hockeyallsvenskan vara otroligt spännande i år. Karlskrona kommer jaga avancemang och direkt ta revansch på fjolårssäsongen, medan AIK sannolikt kommer jaga tätt inpå.

Resultat och tabellställning Hockeyallsvenskan

Efter snart två fulla omgångar är tabellställningen enligt nedan. Notera att vi har fyra matcher som i skrivande stund inte är avgjorda och tabellen baseras på en live-uppdatering enligt stundande resultat.

 1. Karlskrona (6p)
 2. AIK (6p)
 3. Almtuna (4p) – Match pågår i skrivande stund, 2-2 mot Modo
 4. Oskarshamn (4p) – Match pågår i skrivande stund, 1-1 mot Västerås
 5. Modo (4p) – Match pågår i skrivande stund, 2-2 mot Almtuma
 6. Leksand (4p)
 7. Pantern (3p) – Match pågår i skrivande stund, 3-4 mot Södertälje
 8. Vita Hästen (3p) – Match pågår i skrivande stund, 3-1 mot Björklöven
 9. Södertälje (3p) – Match pågår i skrivande stund, 4-3 mot Pantern
 10. BIK Karlskoga (2p)
 11. Västerås (1p) – Match pågår i skrivande stund, 1-1 mot Oskarshamn
 12. Tingsryd (0p)
 13. Björklöven (0p) – Match pågår i skrivande stund, 1-3 mot Vita Hästen
 14. Västervik (0p)

Relaterade nyheter