Kan Hammarby haka på AIK i toppen?

Av

Hammarby har inlett säsongen otroligt bra – bästa inledningen på väldigt länge. Man håller sig fortsatt i toppen och med två matcher mindre spelade har man 6 poäng upp till serieledande AIK. Kan Hammarby behålla kylan under press och ta sig upp till AIKs poäng?

Hammarby siktar mot guldet

Tre storklubbar finns i Stockholm – Djurgården, Hammarby och AIK. De alla tre ligger i toppen av Allsvenskan och gör hittills en bra säsong samtliga av dem. Djurgården ligger nu fyra i tabellen, två poäng bakom Norrköping på tredjeplats. Norrköping delar i skrivande stund samma poäng som Bajen, men med en match mer spelad. Toppen av tabellen följer enligt nedan:

  • AIK – 36 poäng, 16 spelade matcher
  • Hammarby – 30 poäng, 14 spelade matcher
  • Norrköping – 30 poäng, 15 spelade matcher
  • Djurgården – 28 poäng, 16 spelade matcher

Alltså har AIK ett förhållandevis bra grepp om tabellen, även om man har fler matcher spelade. Man sätter stor press på de tre nedre lagen i tabellen, som verkligen behöver leverera för att ta sig ikapp. Frågan är om Djurgården klarar av att ta sig upp till den absoluta toppen, när man spelade oavgjort hemma mot Sundsvall, har fler matcher spelade och ligger en bra bit efter i tabellen.

Vad gäller Hammarby så har de ett fantastiskt stöd på läktaren. Däremot har det inte tidigare satts så hög press på Bajen som i år. Nu vill publiken se resultat, och hittills har de inte haft mycket att klaga på. Dock så är det viktigt för klubben att fortsätta leverera när vi nu går in i den andra halvan av den allsvenska säsongen. Många frågetecken är kvar att besvara för Bajen, men visst har de potential att kriga om guldet om de fortsätter på den inslagna vägen.

Relaterade nyheter