Karlskrona kollapsade mot Djurgården

Av

Djurgården tog emot Karlskrona på hemmais. Ett taggat Djurgården gjorde jobbet, med råge. Karlskrona föll som ett korthus i matchen och hade aldrig någon chans att reparera sina misstag.

Karlskrona allt längre från säker mark

De har varit tabelljumbo under en tid nu. Det ser inte ut att bli något annorlunda under resterande del av säsongen. Det är ett svajigt Karlskrona med dåligt självförtroende, som allt för ofta åker på förluster som ligger närmre tvåsiffrigt än ett oavgjort resultat eller vinst. Det är inte hållbart och man kommer nu, med största sannolikhet, att behöva kvala ännu ett år. Man klarade av ett kval sist, men det är alltid ovisst och frågan är hur man hade klarat av ett kval mot exempelvis Timrå eller Leksand i dagsläget.

Matchen mot Djurgården blev en mardröm. Man åkte på ett 2-0-underläge och när man väl kvitterade, ja då blev målet bortdömt. Det var en ilsken Guter som intervjuades i paus, där han uttryckte sig som att domarna medvetet försökte få Karlskrona nedflyttat till Hockeyallsvenskan. Han svarade upp för sitt uttalande med att det var ”i stundens hetta”, men visst är det en bakomliggande frustration hos samtliga spelare i KHK.

Negativ trend skapar oro i truppen

Det har varit få stunder under säsongen där Karlskrona känt sig trygga i sitt spel. Spelidén kan vara bra för det, men de har inte lyckats utföra det på ett bra sätt över tid. Nu har man fyra förluster på sina fem senaste matcher, vilket återigen drar ner självförtroendet i bott. Tränarstaben behöver få ordning på torpet och gjuta mod i spelarna, för om den negativa trenden håller i sig till ett kvalspel, så är man ute på ännu halare is än den is man spelar på.

Skriv en kommentar

Relaterade nyheter