Krisen i Manchester United fortsätter

Av

Manchester United spelade under måndagen hemmamatch mot rivalen Tottenham. Det såg inledningsvis bra ut, men resulterade i ett katastrofalt resultat. Nu riktas blickarna än mer på ”the special one”, som inte längre anses vara så speciell som han själv säger.

Hur stor är krisen i Manchester United?

Mourinho har inte haft någon lyckosam sejour i Manchester United hittills. I fjol slutade man tvåa i tabellen, en bra bit bakom ett dominerande Manchester City. Det var en säsong där förstaplatsen mer eller mindre var utesluten för alla klubbar bortsett från just City. De var överlägsna och kan sannolikt komma att vinna komfortabelt även i år, även om det finns flera starka kandidater till ligatiteln.

Mourinho har tidigare uttryckt sitt missnöje mot Uniteds transferfönster, där han hade önskat fem namn men inte fick de som han ville ha. Han har även uttalat sig väldigt skeptiskt mot sin nuvarande trupp, där han till media talat om att de omöjligt kan vinna ligan med det spelarmaterial man just nu har. Han har gjort flera stora värvningar till klubben, men inte riktigt fått ut den effekt som många hade förväntat sig när han tillträdde som manager. Nu riktas blickarna än mer mot just Mourinho, som verkligen behöver leverera nu efter en förlust mot Brighton, följt av en 3-0-förlust hemma på Old Trafford mot rivalen Tottenham.

Lindelöf hårt kritiserad

Victor Nilsson Lindelöf var inte längre med i Mourinhos startelva. Han var bänkad och ersattes av Phil Jones, men som blev skadad en bit in i matchen. Lindelöf blev inbytt och fick chansen att motbevisa ledarstaben att det är just han som skall ha startplatsen. Det blev inget lyckat inhopp. Han var ytterst nära en felpass till De Gea (målvakten) men klarade sig undan ett baklängesmål. Strax därefter tappade han markeringen helt på Kane, som var nära att nicka in ytterligare ett mål. Det blev alltså ingen lyckad match för svensken, som nu riskerar att hamna i frysboxen helt och hållet, dessvärre.

Relaterade nyheter