Live betting och cash out – så funkar det

Av

Live betting och cash out är två numera vanligt förekommande termer. Dessa funktioner kan vara oerhört användbara i många lägen. Det är dock viktigt att man förstår innebörden av det innan användning. Nedan förklarar vi vad live betting och cash out betyder.

Live betting och odds på sport

I stort sett alla spelbolag erbjuder live betting på sina plattformar. Det är ett vanligt förekommande och det är många som använder sig av funktionen. En funktion för live bet innebär att man kan spela på odds under matchens gång. Man behöver alltså inte placera ett spel innan matchstart, utan man kan när som helst placera ett spel. Oddsen regleras utefter hur matchen ser ut. Om det ena laget spelar bättre än det andra, så lägger spelbolagen snabbt märke till det och reglerar oddsen.

Alla händelser är av betydelse för live odds. När det kommer till exempelvis hockey, så blir det en stor förändring i oddset om ett lag får en utvisning. Det andra laget får desto lägre odds, men om inget mål görs under utvisningen, så går oddset snabbt tillbaka igen. Det är därför viktigt att man är konsekvent i live betting. Man har mindre tid till att fundera, och om man funderar för länge så kan det spel man hade planer på att lägga vara förgäves. Det är däremot inte bra att stressa igenom ett spel, bara för att hinna med ett aktuellt odds. Man behöver alltid ha en tanke bakom sitt spel, varför vi rekommenderar att man kollar på matchen via live stream och själv skapar sig en uppfattning. På så vis kan man ligga steget före spelbolagen och skapa sig en stor fördel i sitt nästa spel.

Cash out-funktion hos betting sidor

En cash out-funktion är inte lika vanlig som live betting. Däremot ser vi att allt fler aktörer applicerar detta i sina tjänster. Detta innebär att man har möjlighet att stänga sitt spel under matchens gång, och kunna göra antingen en vinst eller minimera förlusten. Låt säga att du exempelvis har placerat ett spel på att lag 1 ska vinna över lag 2 i fotboll. Efter 30 minuter gör lag 1 mål och ditt spel har således goda chanser att gå in. Om man då ser att lag 2 pressar desto mer och skapar sig momentum, så blir spelet mer riskabelt.

I ett sådant skede kan man alltså applicera cash out-funktionen. Spelbolagen värderar ditt spel baserat på odds statistik. Du får ett värde för ditt spel och kan stänga ditt spel. Beroende på hur det ser ut i matchen, så kan du stänga spelet med en del av vinsten, alternativt att du stänger med förlust, just för att minska risken att förlora allting. Cash out är väldigt bra att använda när man spelar om större summor.

Relaterade nyheter