Livsviktig match för Dalkurd mot Sirius

Av

Dalkurd halkar allt längre ned i tabellen. Man är tabelljumbo med endast nio inspelade poäng. Nu möter man ett Sirius, som också ligger i botten av tabellen, men på än mer säker mark. Matchen är livsviktig och kan bli direkt avgörande för Dalkurds framtid i Allsvenskan.

Kan Dalkurd ta ett kliv mot förnyat kontrakt?

Laget från Uppsala har inte haft någon lyckad sejour i Allsvenskan. Laget fanns tidigare i Borlänge, men flyttade till Uppsala efter avancemanget till Sveriges högsta fotbollsliga. För närvarande spelar man sina hemmamatcher i Gävle i väntan på att få börja spela i sin tänkta ”hemmastad”. Dalkurd spelade bra fotboll i Superettan och tog sig välförtjänt upp, men väl i högsta ligan så har det inte varit lika lyckosamt.

Deras facit de fem senaste matcherna säger fyra förluster och en oavgjord. Under dessa fyra förluster har man förlorat mot bland annat Hammarby och Malmö FF, vilket inte i sig är särskilt konstigt. Sådana matcher räknar man med att förlora, vilket innebär att det blir än viktigare att vinna mot lag i samma region av tabellen som de själva. De andra två förlusterna kommer nämligen mot Brommapojkarna och Sirius, som båda ligger omkring nedflyttningsstrecket.

Två vinster och tre oavgjorda räcker inte långt efter 17 spelade omgångar. Sannolikt kommer man åka ur Allsvenskan redan första året, om de inte vänder på skutan illa kvickt. Matchen mot Sirius är därför livsviktig om man skall ha en chans för avancemang. De behöver alltså peta ned flera lag för att själva kunna ta sig ovanför strecket och att behöva förlita sig på andra klubbars motgångar är aldrig önskvärt. Nu vill det till att man nyper tre poäng borta mot Sirius, som ju kommer bli en direkt konkurrent i Uppsala framgent.

Relaterade nyheter