Real Madrid vinnare av Champions League

Av

Real Madrid gjorde det igen. De vann Champions League efter att ha besegrat Liverpool med 3-1. Vinsten blev till stor del tack vare Liverpools målvakt, Karius, som inte hade en särskilt bra dag på jobbet.

Dubbla målvaktstavlor från Karius

Matchen var inledningsvis händelserik, men det var inga mål gjorda efter första halvlek. Däremot fick vi se två skador under första halvlek, som självklart påverkade respektive lags matchbild, men framförallt Liverpool. Mohamed Salah och Dani Carvajal tvingades bryta matchen efter skador. Salah var märkbart tagen av situationen, när han lämnade planen i tårar. Han har gjort en fantastisk säsong och öst in mål i både Champions League och Premier League. Han hade självklart kunnat bidra med offensiv kraft för sitt lag, som mot slutet tvingades jaga ett tvåmålsunderläge.

Den andra halvleken inleddes med ett dråpligt mål. Karius (Liverpools målvakt) hade fångat upp bollen med händerna. När han skulle kasta ut bollen till en medspelare, så kom Benzemas fot i vägen. Karius kastade alltså bollen rakt på Real Madrid-spelaren, som per automatik rullade in bollen i mål. Det blev vissa protester från målvakten, men inget som domarna tog hänsyn till, då det de facto var ett regelrätt mål.

Liverpool kvitterade genom Sané, och har tillbaka i matchen. Men bara för en kort stund. Efter ett inlägg mot Liverpools straffområde lyckades Bale med en fantastisk cykelspark. Han lyckades ändra riktning på bollen åt motsatt håll, vilket ingen var beredd på – framförallt inte målvakten i Liverpool. Målet var ett tungt nederlag för Liverpool, men det var först när 3-1-målet kom som hoppet lämnade spelarna.

Bale hade bollen utanför straffområdet. Han gick på skott, som såg ut att bli en enkel match för målvakten. Bollen var inte stenhård och Karius hade bra synfält för att förbereda sig. När bollen väl kom fram träffade målvakten fel när han skulle boxa ut, och styrde istället in bollen i målet. 3-1 stod då på tavlan och Liverpool-spelarna var förkrossade. Hatten av för Real Madrid som än en gång lyckas vinna den kanske mest prestigefyllda fotbollsturneringen i världen.

Relaterade nyheter