Måstematch för Djurgården 12/8

Av

Djurgården gjorde en väldigt bra säsong i fjol. Man tog sig till Europa League-kval inför den här säsongen och det bådade gott för kommande år. Det är långt ifrån ett fiasko, men deras spel lämnar än dock en del att önska. Nu behöver de verkligen tre poäng borta mot Häcken för att haka på i täten.

Tar Djurgården tre poäng i Hisingen?

Djurgårdens svaghet har på sistone varit anfallsspelet. Man hade ett bra flow när Tino Kadewere var som hetast, då han gjorde åtta mål på kort tid. Han var en stund skytteledare i Allsvenskan, men sedan kom skadan. Han åkte på en skada i knäet, vilket skulle ta upp till tio veckor att läka. Samtidigt visade utländska klubbar intresse för anfallaren, som sedan också blev såld. Det var en bra affär för Djurgården, men det skapade stora bekymmer i deras nuvarande offensiv.

Badji, som tidigare inte varit någon ordinarie spelare, har gjort ett riktigt bra jobb och har mäktat med mål i fyra raka matcher. Det har frälst dem i ett antal matcher, men mycket återstår för dem att ta sig an de bättre lagen framgent. Nyheten kom idag, torsdag, om att man gjort klart med en anfallare från AFC Eskilstuna. Omar Eddahri ansluter till klubben fram tills årsskiftet, vilket sannolikt kan ge en boost för klubben. Han har tidigare blivit tränad av Özkan, som är huvudtränare i Djurgården, vilket kan korta ned startsträckan för anfallaren.

Man ligger nu femma i tabellen och har de båda rivalerna – Hammarby och AIK – över sig. De har fortsatt problem att vinna derbyn, vilket innebär att man till varje pris behöver vinna mot övriga lag. Nu ställs man mot ett duktigt Häcken, men som också kämpat med svårigheter på sistone. 28 poäng behöver bli 31 på söndag för att man skall kunna haka på i toppen. Östersund och Norrköping ligger över dem, med 30 respektive 31 poäng.

Relaterade nyheter