Nisse Johansson i AIK avslutar karriären

Av

Nils-Eric Johansson har under många år varit en viktig spelare för en av Sveriges största fotbollsklubbar – AIK. Han har spelat mängder av matcher och alltid krigat hårt för sitt lag. Nu har beskedet kommit om att han lägger skorna på hyllan, något som förvånar många både inom och utanför klubben.

Därför avslutar Nils-Eric Johansson karriären

För att se något bra i den här situationen, så kan vi konstatera att AIK’s läkarundersökningar och dess rutiner funkar utmärkt. Det är inte okänt att Nils-Eric har ett medfött hjärtproblem. Detta har undersökts av läkare i samtliga klubbar han har spelat i, under alla år. Flera hjärtdoktorer har undersökt honom, både internationellt och nationellt, och har gjort bedömningen att han har kunnat spela riskfritt under alla år, fram tills nu. Nu har man konstaterat att riskfaktorn för Nils-Eric att fortsätta spela fotboll på elitnivå är för hög. Han var därför tvungen att ta ett aktivt beslut om att lägga skorna på hyllan och avsluta karriären.

Självklart var inte det här ett beslut varken Nisse själv, eller AIK, ville att han skulle behöva ta. Det var däremot ett nödvändigt ont för att inte riskera allvarliga konsekvenser på grund av detta hjärtproblem.

Nils-Eric Johanssons prestationer i karriären

År 2007 anlände han till AIK, efter att ha spelat i Leicester City. Han kom sedan att bli en otroligt viktig startspelare i detta AIK, som två år senare vann både SM-guld och cupguld. Under den specifika säsongen var AIK sanslöst bra och släppte endast in 20 mål totalt på hela säsongen. Han var tänkt att fortsätta vara en viktig spelare även kommande säsong, där han var tilltänkt lagkapten.

Relaterade nyheter