Nordic Leisure intresserade av spellicens i Sverige

Av

Det svenska börsnoterade spelbolaget Nordic Leisure med flaggskeppet Optibet.com släppte nyligen sin bokslutskommuniké för 2017. Det går riktigt bra för företaget men enligt oss var det en annan nyhet som var mer intressant. Man gjorde nämligen klart att man vid en reglering av den svenska spelmarknaden kommer vara intresserade av att söka spellicens, något som framöver kommer vara ett krav för att erbjuda spel mot svenskar.

Men det går ju redan spela på Optibet tänker du kanske då? Ja, det är möjligt genom att Optibet för närvarande har en licens på Malta och eftersom den svenska marknaden inte är reglerad är det möjligt att erbjuda svenskar spel via denna. Dock finns sidan dessvärre inte på svenska vilket såklart är ett minus. Detta är något vi tar för givet att man kommer åtgärda om man väljer att söka licens den dagen regleringen träder i kraft.

I dagsläget kan du ta del av en 100 % oddsbonus upp till 50 € hos Optibet och det återstår att se vad det nya erbjudandet blir efter regleringen.

Status i den svenska spelregleringen

Det förslag som ligger på bordet är att marknaden ska regleras från och med 1 januari 2019. Många insatta i branschen tror dessvärre dock på förseningar, av olika anledningar. Det finns ett paralentariskt stöd för en reglering men som många gånger förr tar det lång tid till handling. Det ska då även tilläggas att detta drar ut på tiden trots att de största spelbolagen ställt sig positiva till det nuvarande förslaget.

Även om det inte kommer ske vid årsskiftet kan vi nog räkna med att förändringen träder i kraft någon gång under 2019. Vad detta kommer leda till är oklart, dock är det inte en vågad gissning att spelbolagens oddserbjudanden kommer bli något mer restriktiva. Här på Oddsbonusar.info ser vi positivt på en reglering som förhoppningsvis kommer en förbättrad marknad för alla parter, såväl spelbolag som spelare.

Relaterade nyheter