Norrköping bryter AIKs galna svit

Av

Det var under söndagen toppmöte mellan Norrköping och AIK. De sistnämnda hade inte förlorat en match på makalösa 402 dagar och totalt 32 allsvenska matcher. Nu är sviten bruten och det öppnar upp för än mer spänning i toppstriden av allsvenskan 2018.

Norrköping bröt AIKs 402 dagar långa svit

AIK har gått otroligt starkt i Allsvenskan 2018. Man har legat i topp under större delen av säsongen men har hela tiden jagats tätt av såväl Norrköping som Hammarby. Det är just Hammarby som har satt störst press på Solna-klubben, men de har på sistone ryckt ifrån en aning. Nu när AIK förlorat mot Norrköping kan Bajen minska gapet till ynka två poäng om man vinner sin match mot Sirius under måndagen.

Norrköping är nu sex poäng bakom AIK med nio matcher kvar att spela. Allt kan hända och man skall inte ta ut någonting i förskott. Förvisso har Gnaget haft en formidabel form, men efter en plump mot en guldkandidat kan självklart självförtroendet ruckas om en aning. För alla oberoende fotbollsälskare var det här ett bra utfall på matchen, då det öppnar upp för en makalös spänning under slutspurten.

Förre AIK-spelaren sänkte klubben

Simon Thern, tidigare AIK-spelare, var just den som sänkte klubben under söndagen. Han blev utfryst av Rickard Norling under sin sejour i AIK och tillhör alltså nu IFK Norrköping. Han har uttalat sig negativt kring sin förra klubb och ledning och nu fick han sin revansch. Han gjorde de båda målen som sänkte Gnaget med 2-0 och han höll inte tillbaka alls på firandet. Han visade tydligt i sitt kroppsspråk att han ville det här, att sänka klubben i en guldstrid som heter duga.

Nu återstår det att se hur mycket värda hans mål var för klubben. De måste fortsätta vinna sina matcher framgent, samtidigt som de behöver hjälp med fler förluster från AIK för att ha en chans. Spänningen stiger!

Bolag
Bonus
Villkor
Betyg
Spela
100 % upp till 1 000 kr
12x bonus (Min odds: 1.80)

Relaterade nyheter