Norrköping sätter press – 1 poäng bakom AIK

Av

Länge har det varit uttalat att AIK kommer vara segrare av Allsvenskan 2018. Det ser fortsatt ljust ut för Solna-klubben, men efter Norrköpings vinst idag sätter de extra press på gnaget. Håller de för trycket och vinner Allsvenskan, eller kan Norrköping göra en makalös upphämtning?

Norrköping en poäng bakom AIK

Norrköping har under en tid satt hård press på AIK. Man har vunnit merparten av sina matcher på sistone, men också åkt på en del onödiga poängtapp. Det har varit frustrerat inom klubben, just för att de inte vunnit sådana avgörande matcher. Oavsett har de fortsatt chansen att vinna guldet, men det under förutsättning att AIK tappar poäng i sina nästkommande matcher. Man är nu endast en poäng bakom, men med en match mer spelad. När AIK nu spelar mot Sundsvall kan man dra ifrån till fyra poäng och således ha ett drömläge för att säkra guldet därefter.

Norrköping ger sig inte, de jagar på för fullt. Nu står det klart att det är mellan just Peking och Gnaget som guldet står mellan. Det vore naivt att säga att det inte ser väldigt bra ut för AIK, men så länge chansen finns är vi som opartiska fotbollssupporter väldigt spända. Det är och kommer vara dramatiskt in i det sista, där AIK har allt att förlora medan Norrköping har allt att vinna.

Hur tror du guldstriden slutar? Blir det som så många har förväntat sig, att pokalen kommer till Stockholm eller kan Norrköping bli den lyckosamma staden? Fortsättning följer…

Relaterade nyheter