Odds för derbyt Djurgården – Bajen

Av

Blott fem omgångar har spelats av Allsvenskan och redan nu är det dags för säsongen första derby. Djurgården ställs mot Hammarby i en match som präglas av stor prestige och för första gången på länge lagen emellan även är riktigt viktig poängmässigt.

Det har nog inte undgått någon hur bra Hammarby startat säsongen. Att man skulle leda Allsvenskan efter fem omgångar var det nog inte många som tippat på förhand. Även om de haft förhållandevis lätt motstånd är det ändå riktigt starkt gjort. Offensiven ser vass ut och även försvarsmässigt ser det betydligt bättre ut än under försäsongen. I derbyt mot Dif får man troligtvis dock klara sig utan Fällman som gick ut med en ljumskskada mot Häcken.

Viss oro försvarsmässigt men i övrigt är det endast optimism i hammarbylägret inför matchen. Tror du på en rak tvåa i matchen kan du hitta så högt som 3.35 i odds just nu hos såväl BetHard som Scandibet.

Djurgården med chans på revansch

Efter mängder av matcher utan derbyseger lyckades Djurgården som bekant till slut vinna ett derby när man slog AIK i Svenska Cupen semifinalen för någon månad sedan. Tyvärr för blårändernas del följdes detta upp med en förlust i det allsvenska mötet lagen emellan någon vecka senare. Vi kan nog räkna med ett riktigt taggat Djurgården som nu även ska försöka vinna mot Hammarby, något som det var många år sedan man gjorde sist.

Djurgården har hittills spelat ihop 8 poäng på de fem spelade matcherna vilket är fem poäng förre än Bajen. Faktum är dock att Djurgården i fyra av dessa matcher ställts mot tufft motstånd i form av Malmö, AIK, Östersund och nu senast bortamötet mot Elfsborg.

En seger för Djurgården skulle helt plötsligt göra att deras säsongsinledning går från ok till bra. Om man ser till oddsen är man också favoriter, kanske mycket av att man står som hemmalag och kommer ha flest fans på matchen. Högsta odds på seger för Djurgården erbjuds av Pinnacle som har 2.29 i odds på rak etta i matchen.

Relaterade nyheter