Real Madrid – PSG – så slutade stormötet

Av

Under veckan har vi bjudits på slutspel i Champions League. Den match kanske allra flest har sett fram emot var just dagens möte mellan Real Madrid och PSG – så här gick det till.

Vändning på en tung säsong för Real Madrid?

Real har haft en kämpig säsong. Med Real Madrid-ögon var det en usel inledning av säsongen. Man halkade efter och låg förhållandevis långt ned i tabellen, men än dock högt upp. Vidare har de blivit bättre med tiden, men är fortsatt väldigt, väldigt långt efter serieledande Barcelona. Det blir inget guld i år, den saken är säker. Just Champions League håller dock hoppet om en godkänd säsong vid liv. Just detta möte har på förhand varit väldigt kritiskt, och många har ställt sig frågan huruvida de kan hantera ett lag som PSG i detta skede.

Svaret kom under onsdagen. Det var PSG som inledde bäst och också tog ledningen efter att Mbappe slagit in bollen till Rabiot, som slog in 1-0-bollen. Sedan var det dags för Ronaldo att stiga fram. Real fick en straff och i vanlig ordning var det Ronaldo som fick lägga bollen i mål. Kvitterat på resultattavlan, och sedan var denne Ronaldo i stort sett osynlig.

Man skall dock aldrig underskatta hans förmåga att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Han stänkte dit 2-1-målet vilket gav dem en betryggande ledning. Att Marcelo sedan satte spiken i kistan med ett 3-1-mål gjorde knappast förutsättningarna värre inför returmötet om cirka fyra veckor.

Kan PSG återhämta sig från första rundan?

Det blev helt plötsligt tung uppförsbacke efter en bra slutperiod från Real Madrid. PSG behöver hämta ikapp två mål, och som värst spela 3-1 för att få till en förlängning. Det kommer bli tufft och att vända detta är inget man gör utan vidare. Att PSG är starka på hemmaplan råder det dock inga tvivel om. De kommer ha ett enormt publiktryck, vilket vi har sett kan bära dem väldigt långt i andra matcher. Paris-laget har satsat enorma pengar i spelare inför denna säsongen och har utan tvekan en hög ambition om att vinna Champions League. Spänningen hålls vid liv – här är absolut ingenting avgjort.

Relaterade nyheter