Real Madrid mot tredje raka CL-titeln?

Av

När Real Madrid slog Juventus i förra årets Champions League final stod man för en historisk bragd då man vann Champions League två år i rad. Trots att vi haft många lag som varit relativt dominanta under olika tidsepoker har det visat sig vara förvånansvärt svårt att vinna värdens största klubblagsturnering två år i rad.

Med anledning av det vore det självklart en otrolig insats om Real Madrid skulle lyckas med bedriften att vinna turneringen hela tre gånger i följd. Och man har chansen. Trots att laget gick tungt under början av vintern har man kommit tillbaka likt den maskin laget är.

Likt fjolårets final står Juventus som motståndare i semifinalen och visst kan vi nog räkna med att man tar sig vidare med tanke på resultatet i den första omgången? Efter bland annat ett drömmål av Ronaldo lyckades man vinna den första matchen på bortaplan tämligen enkelt vilket gör att det ska till en stor skräll för att Juventus ska kunna vända på detta på bortaplan.

Motståndarna som kan sätta stopp

Förutom Juventus är Barcelona, Roma, Sevilla, Bayern, Manchester City och Liverpool kvar i turneringen. Det är ingen högoddsare att det blir Barcelona, Bayern och Manchester City som tar sig vidare till semifinalen och att Real Madrids motståndare blir något av dessa lag. Den match som känns mest oklar får nog anses vara Manchester Citys möte med Liverpool där de röda möjligtvis skulle kunna störa. Känslan är dock att Liverpool hade blivit något av en mumsbit för Real Madrid.

Med Ronaldo i storform kan vi konstatera att man har alla förutsättningar för att lyckas gå hela vägen i år. Fortfarande har man ett returmöte, ett dubbelmöte i semfinalen och en eventuell final innan man når bucklan, men man börjar komma riktigt nära.

Vi följer fortsättningen med nöje och hoppas på så bra fotboll som möjligt i kvarvarande CL-matcher.

Relaterade nyheter