Rivalderby i Manchester 11/11

Av

Det har nyligen varit Champions League-omgång och nu är det dags för ett av de hetaste Premier League-mötena för respektive lag under säsongen. Det är dags för Manchester-derby mellan City och United. Kan lagen ha återhämtat sig från sina senaste matcher, eller blir det täta matchschemat för påfrestande?

Derby mellan Manchester City och Manchester United

Det råder inga tvivel om att det är hög rivalitet mellan City och United. De båda lagen är från Manchester och respektive lags tränare har lång historik sinsemellan. Det gör saken än bättre för oss åskådare, som förhoppningsvis kommer få njuta av 90+ minuters fotbollsunderhållning.

Manchester City är i vanlig ordning i toppen av tabellen. De har ett lag som definitivt är i slag nog för att vinna ligan i år igen. Man har större konkurrens i år, men frågan är oavsett om det är några som kan ro på dem under en hel säsong. Man toppar nu tabellen med 29 inspelade poäng, och tätt bakom följer Chelsea, Liverpool och Tottenham som alla ligger på 27 poäng, dock har Tottenham en match mer spelad.

För Manchester United har det inte gått lika väl. Man har inte imponerat varken spelmässigt eller vad som syns i resultatet. Det börjar förvisso bli bättre, man får med sig mer önskvärda resultat även om spelet inte alltid är sprudlande. Man har hittills spelat in 20 poäng och behöver desperat fler om man ska ha chans att nå en topp fyra-placering. Det finns fortfarande en chans, även om det ser mörkt ut sett till hur de övriga topplagen presterar.

Nu har man chans till revansch i såväl tabellen som mot lokalrivalen. Mötet spelas klockan 17:30 på söndag den 11/11.

Relaterade nyheter