Hur slutar rivalmötet mellan Man United och Chelsea?

Av

Det är ingen nyhet att Mourinho och Conte avskyr varandra. De utbyter grova ord om varandra under varje presskonferens och det är nästan att man börjar ana att det kan utbryta ett storbråk mellan de båda tränarna. Nu ställs man mot varandra mitt i ett intensivt skede av seriespelet – hur slutar mötet?

Kan United dra nytta av hemmaplansfördelen?

Manchester United blandar och ger hela tiden, och har gjort så under hela säsongen. Däremot har de alltid lyckats nå upp till en hög lägsta-nivå, vilket har lett dem till en andraplats som de har hållit i hårt. Nu har dock Liverpool lagt i en högre växel och har nu tagit över andraplatsen. Värt att notera är dock att United har en match mindre spelad, så vid vinst mot Chelsea går man åter upp på andraplatsen.

Vad gäller Chelsea så ligger man på en fjärde-plats och innehar därmed den sista Champions League-placeirngen. Det är stenhård konkurrens bland de största klubbarna och vi kommer sannolikt få se Tottenham och Arsenal få stiga åt sidan för Champions League inför nästkommande säsong. Arsenal satsar hårt på Europa League, precis som Manchester United gjorde, och hoppas nu på att kunna gå hela vägen i den turneringen för att få en direktplats till CL.

Formkurva för United och Chelsea

Manchester United har inte spelat särskilt bra de senaste matcherna. På deras fem senaste matcher har man två förluster, en oavgjord och två vinster (cupspel inkluderat). Det ryktas om att det är en pågående dispyt mellan Mourinho och stjärnan Pogba, som inte heller bidrar till en särskilt positiv effekt. Pogba får begränsat med speltid och gör inte bra ifrån sig på planen. Den här situationen behöver redas ut illa kvickt för att kunna ta United tillbaka till en stabil andraplats.

Även Chelsea har haft bekymmer på sistone. Man har ett lika dåligt facit som United på sina fem senaste matcher, där man alltså förlorat två matcher och spelat oavgjort i en. Vad som är noterbart med Chelseas form är att man förlorat stort mot lag som Watford (4-1) och Bournemouth (3-0). Alltså två lag man verkligen borde vinna mot, inte förlora med tre måls marginal.

Dagens match är vidöppen och kan sluta lite hur som helst. Båda lagen är i en situation där de behöver förbättra formen omgående, och vad vore då inte bättre än att vinna mot en av de största rivalerna i ligan. Nedan finner du de bästa odds bonusar inför matchen.

Bolag
Bonus
Villkor
Betyg
Spela
% upp till Ingen bonus just nu
Ingen bonus just nu
100% upp till 500 kr
10x (Min odds: 1.80)
% upp till Ingen bonus just nu
Ingen bonus just nu
% upp till Ingen bonus erbjuds för tillfället
500% upp till 500 kr
8x bonus (Min odds: 1.80)
100% upp till 100 kr
Inga omsättningskrav

Relaterade nyheter