Så spelas SHL-kvalen – matchfakta och odds

Av

Det blev under lördagen fastställt vilka lag som ställs mot varandra i SHL-kvalet. Det har sedan tidigare varit känt att Timrå ställs mot Karlskrona. Vad som återstod var om det skulle bli Oskarshamn eller Leksand som skulle få möta Mora.

SHL-chans för Leksand och Timrå

Timrå vann serien i Hockeyallsvenskan och Leksand slutade tvåa. Dessa två klubbar ställdes då mot varandra i en matchserie i bäst av fem matcher. Timrå gick ut som klar vinnare ur den serien, vilket innebar att de direkt var klara för kvalspel upp till SHL. Motståndet var då fastställt och det blev Karlskrona för deras del. Vidare pågick en kvalserie i Hockeyallsvenskan mellan sex klubbar, som spelade om vilka som skulle få möta Leksand i ytterligare en matchserie.

Det var Oskarshamn som vann den serien, som då fick möta Leksand i serie i bäst av tre matcher. Leksand var det starkaste laget, även om det var jämnt i två utav matcherna. Leksand vann under lördagen den sista matchen med 4-0 och visade varför de var ett välförtjänt lag att få kvala upp mot SHL. Leksand har satsat stort under säsongen och har ett väldigt duktigt lag både på pappret och ute på isen. Nu är det upp till bevis om de kan mäta med ytterligare en rysar-serie mot rivalen Mora.

Drömläge för revansch för Leksand

Leksand ställs nu mot Mora, igen. I fjol var det ett likadant utgångsläge, fast tvärtom. Mora kom från Hockeyallsvenskan och ställdes mot Leksand, som då var i SHL. De är stora rivaler sinsemellan och det blir otroligt hetsiga och intensiva möten. Samma sak gäller i år. Vi kan vänta oss en högintressant matchserie, där Leksand sannolikt kommer vara rejält sugna på revansch.

Det råder inga tvivel om att det kommer vara intressanta matcher mellan Timrå och Karlskrona också. Båda lagen har fått vila något längre, vilket både kan vara en för- och nackdel. Det lag som har hållit igång bäst i form av träningar och annat under den här perioden, ser jag som vinnare i matchserien. Timrå har haft en fantastisk säsong, medan Karlskrona kom sist i SHL. Timrå kommer vara på hugget och frågan är huruvida Karlskrona kan hantera det eller ej.

Bolag
Bonus
Villkor
Betyg
Spela
% upp till 200 kr
10x bonus (Min odds: 1.80)
100% upp till 1 200 kr
Krav: 8x (Min. odds 1.80)
200% upp till 2000 kr
5x bonus (Min odds: 1.40)
100% upp till 1 000 kr
6x bonus (Min odds: 1.75)
100% upp till 1 000 kr
12x - Bonuskod: WSP100

Relaterade nyheter