Sju matcher i Premier League – fjärde omgången

Av

Premier League är i full gång, äntligen. Vi har redan nu fått se flera högintressanta matcher och vi kan även se vilka lag som sannolikt kommer tampas om ligatiteln i år. Självklart har vi Manchester City som favoriter, men vi har även Liverpool, Chelsea och Tottenham som inte är helt otänkbara, de heller.

Poängtapp för Manchester City i tredje omgången

Manchester City har ett stjärnspäckat lag och är favoriter till att vinna Premier League-titeln i år igen. Man vann överlägset i fjol, med hela 19 poäng ner till tvåan Manchester United. Troligtvis kommer man inte göra en liknande bedrift i år, men det spelar enligt huvudtränaren Pep Guardiola ingen roll. Huvudsaken är att man har en poäng mer än tvåan när sista matchen väl är spelad.

Det har nu spelats tre omgångar och vi ser att Liverpool, Tottenham och Chelsea har full pott med tre raka vinster. Manchester City stötte på patrull senast när man tappade poäng i en 1-1-match mot Wolves på bortaplan. Det var inte likt laget, men som alla vet så gör alla lag minst en dålig match per säsong – kanske var det här Manchester Citys bakslag för säsongen?

Nu gäller det att man vinner sin nästkommande match för att inte hamna på efterkälken. Man möter Newcastle på hemmaplan i den fjärde omgången – en match man bara skall vinna. Ser vi till lokalrivalen Manchester United så går det inte alls lika bra. De ligger just nu på en 13:e plats i tabellen med två förluster och en vinst. Mourinhos mannar behöver definitivt höja sig flera nivåer om man skall ha en chans att rå på de övriga toppklubbarna.

Följande matcher spelas lördagen den 1/9:

  • Leicester – Liverpool (13:30)
  • Brighton – Fulham (16:00)
  • Chelsea – Bournemouth (16:00)
  • Crystal Palace – Southampton (16:00)
  • Everton – Huddersfield (16:00)
  • West Ham – Wolves (16:00)
  • Manchester City – Newcastle (18:30)

Relaterade nyheter