Spelschema för herrarna i ishockey-OS

Av

Vi närmar oss den första matchen för herrarnas hockeylag i OS. På måndag spelas den första matchen i en förberedelsematch mot Kanada. Med tanke på tidsskillnaden är det viktigt att ställa klockan i god tid.

Spelschema för ishockey-OS

Som bekant är det inga stjärnor från NHL med i OS i år, vilket är synd. Det finns däremot mängder med talang och kvalitéer runtom i övriga ligor, som har format ett duktigt svenskt lag. Chanserna för Sverige att ta sig långt är goda, men det kommer vara hård konkurrens från bland andra OAR (Ryssland), Kanada och Finland.

Sverige inleder alltså redan på måndag med att spela en förberedande match mot Kanada. Det blir i själva verket en träningsmatch, för att ladda upp till matchtempo innan allvaret drar igång. Matchen spelas klockan 05:00 på morgonen, vilket innebär att man behöver ställa klockan tidigt för att kunna se matchen. Övriga matcher kommer också spelas förhållandevis tidigt, just med tanke på tidsskillnaden som råder mot Sydkorea.

Grupperna är utformade enligt följande:

  • Grupp A: Tjeckien, Schweiz, Sydkorea, Kanada
  • Grupp B: Ryssland, USA, Slovenien, Slovakien
  • Grupp C: Sverige, Tyskland, Norge, Finland

Matchdagar och tider för Sverige i OS

Sverige kommer spela tre matcher i gruppspelet och man möter respektive lag, vilket blir Tyskland, Norge och Finland. Hög rivalitet utlovas, framförallt när vi ställs mot ärkerivalen Finland, som bedöms ha goda möjligheter att konkurrera med Sverige.

  • Torsdag, 15 februari:

Match: Norge – Sverige

Tid: 08:40

Plats: Gangneung Hockey Centre

  • Fredag, 16 februari:

Match: Sverige – Tyskland

Tid: 13:10

Plats: Kwandong Hockey Centre

  • Söndag, 18 februari

Match: Sverige – Finland

Tid: 13:10

Plats: Kwandong Hockey Centre

Skriv en kommentar

Relaterade nyheter