Spelschema för åttondels- och kvartsfinaler SHL

Av

Sista omgången av SHL är spelad. Schemat är nu fastställt och vi fick se en spännande sista omgång där mycket fortfarande stod på spel. Det var framförallt spänning i matchen mellan Färjestad – HV71, som gick till straffar, när båda lagen desperat behövde sista poängen.

Spelschema för åttondels- och kvartsfinaler i SHL

Den sista omgången bjöd på mycket dramatik. Vissa lag kunde spela av matchen utan vidare press, medan andra hade mer på spel. HV71 behövde vinna sin match för att ha en chans till en direktplats för kvartsfinal. Det stod tidigt klart att så blev inte fallet och deras utgångsläge förändrades. Istället fick de fokusera på att försöka placera sig sjua i tabellen, för att undvika mötet med Linköping. Matchen mellan Färjestad och HV71 gick till förlängning, där HV71 faktiskt gjorde mål. Tedenby tryckte in en puck, som efter videogranskning visade sig vara felaktig. Målvakten hade blockerat pucken, men Tedenby tryckte hårt på benskyddet och kunde således få loss pucken. Ej godkänt mål och matchen fortsatte.

Vidare var det Färjestad som hade kommandot i resterande delen av förlängningen. Det blev dock inget mål, men Dick Axelsson kunde sätta dit den avgörande straffen, som gav Färjestad den sista poängen. Det resulterade i att Färjestad placerade sig fyra istället för femma i tabellen och fick därmed hemmafördel i sitt möte mot Skellefteå, som ju kan vara direkt avgörande. HV71 placerade sig åtta istället för sjua med tanke på den förlorade poängen, som betyder att de får möta Linköping istället för Brynäs. Självklart hade de hellre mött Brynäs, som är i en riktig formsvacka.

Vidare såg vi att Djurgården höll fast vid sin andraplats och lyckades hålla ifrån mot ett formstarkt Frölunda. De skapade sig därmed ett bättre utgångsläge inför slutspelet, och kan nu ha chans till att ta sig riktigt långt redan i år. Något som experterna inte trodde var möjligt för detta Djurgården.

Dessa lag ställs mot varandra i slutspelet

De lag som ställs mot varandra i åttondels- och kvartsfinalerna är följande:

Åttondelsfinal:

  • Luleå möter Brynäs
  • HV71 möter Linköping

Kvartsfinal:

  • Växjö möter det sämst placerade laget
  • Djurgården möter det näst sämst placerade laget
  • Frölunda möter Malmö
  • Färjestad möter Skellefteå

Relaterade nyheter