Svenska Cupen final på Tele 2 Arena

Av

I helgen som gick stod det klart att det blir de regerande svenska mästarna Malmö mot uppstickaren Djurgården i final i Svenska Cupen. Under kvällens upptaktsträff för Allsvenskan blev det dessutom klart att finalen kommer spelas på de sistnämndas hemmaplan. Djurgården får nämligen fördelen i detta avsende då matchen lottades att spelas på Tele 2 Arena.

Matchen spelas den 10 maj och vi kan nog räkna med ett fullsatt Tele 2 när matchen väl spelas. För Djurgården är detta kanske den största matchen sedan man spelade om, och vann, de två gulden tidigare under 2000-talet. Som de flesta initierade fotbollsintresserade vet om har stockholmarna haft en förhållandevis tung period efter det. Räkna därför med riktigt bra uppslutning till denna match.

Två taggade lag att vänta

Det kommer troligtvis inte bara vara djurgårdsspelarna som kommer vara taggade till tusen inför matchen. Trots att Malmö prenumererat på SM-gulden de senaste åren var det många, många år sedan man tog hem titeln i Svenska Cupen. Tränaren Magnus Pehrsson har gjort gällande att man kommer ge allt för att vinna matchen. För just Pehrsson blir det återigen ett besök i din gamla klubb. Magnus tränade som bekant Djurgården för några år sedan och lämnade klubben efter mindre roliga omständigheter. Detta ger ytterligare en krydda till denna match, även om det för de flesta nog är överspelat sedan en bra tid tillbaka.

Odds inför cupfinalen på Tele 2

I skrivande stund har inga spelbolag släppt några odds inför matchen. Kanske är det inte heller så konstigt med tanke på att det är så pass långt kvar till dess att matchen spelas. Mycket kan hända innan dess och vi kommer ha spelat flera omgångar i Allsvenskan innan det är dags för denna cupfinal. När oddsen väl börjar ramla in hos spelbolagen kommer vi uppdatera med en artikel där vi listar de främsta oddsen på matchen. Detta oavsett om du tror att Malmö eller Djurgården kommer ta hem titeln.

Relaterade nyheter