Sverige i full träning inför kommande VM

Av

Sveriges träningstempo har intensifierats. Det märkte vi inte minst under dagens träning, när ”Granen” tacklade Guidetti, som fick ledas ut med svåra smärtor kring fotleden. Träningarna börjar allt mer likna matchtempo, vilket indikerar på att spelarna är redo att snart stiga in på fotbollsarenan och spela VM.

Guidetti skadad på träning

Det var under dagens träning som Guidetti skadades, efter en tuff tackling av lagkaptenen Andreas Granqvist. John låg och vred sig i smärtor en stund, varpå lagläkaren kom in på plan och sedermera ledde ut Guidetti från planen. Det var inga roliga bilder att se, men en stund efter kom ett lugnande besked om att det troligtvis bara rör sig om en lätt stukning. Han kommer sannolikt missa båda träningsmatcherna inför VM, men turneringen skall åtminstone inte vara i fara. Svenska folket höll andan, då vi inte har råd att tappa en av våra bästa anfallare i laget.

Övriga spelare säger efter träningen att man självklart inte vill se några skador, eller att man spelar fult mot varandra. De betonar dock vikten av att komma upp i matchtempo även på träningar. Det är ett måste för att ha en chans att hantera det intensiva spelet som definitivt kommer vara under stundande VM i Ryssland.

Sverige spelar nu två träningsmatcher innan det är dags för avfärd. Närmst kommer man spela en landskamp mot grannrivalen Danmark på Friends Arena. Det kommer vara en storslagen publikfest, där alla fans som inte har möjlighet att ta sig till Ryssland vill se det svenska landslaget.

Relaterade nyheter