Sverige till kvartsfinal i Hockey-OS

Av

Det blev svensk seger mot Finland i hockeyn under stundande vinter-OS. Efter hög dramatik i slutet av matchen, så står det nu klart att Sverige vinner matchen och således tar sig till kvartsfinal.

Hög dramatik när Sverige vann mot Finland

Inledningsvis var det ingen särskilt händelserik match. Sverige tog ledningen, men efter ett tag var det Finlands tur att hitta målburen. Det innebar ett lika-läge som stod sig ända in i den tredje perioden. Det var hård kamp mellan båda lagen, som gör sina respektive bästa matcher under hela turneringen. Sverige har haft en förhållandevis tveksam start på OS, även om de vann sina två inledande matcher.

De två första matcherna var mot Norge och Tyskland, vilka är något svagare motstånd än vad Finland faktiskt är. Det blev en klar seger mot Norge, även om siffrorna kanske borde skrivits ännu större. Därefter vann man mot Tyskland med 1-0, i en match med en tveksam insats från det svenska hockeylaget. Två vinster är dock två vinster, vilket ledde till att man spelade en ”seriefinal” mot Finland.

Matchen mot Finland var på förhand otroligt viktig. En vinst här innebar att man skulle ta sig direkt vidare till en kvartsfinal. Sagt och gjort, så har Sverige nu besegrat Finland med 3-1. Siffrorna speglar inte riktigt hur det faktiskt såg ut i matchen, utan det var otroligt jämnt ända in i det sista.

Möller stänger matchen i öppen kasse

Finland hade ett power play med drygt två minuter kvar. Man tog ut målvakten med 40 sekunder kvar av sitt PP och spelade 6 mot 4. Det blev en enorm press och Finland missade i slutskedet ett helt öppet mål. Efterkommande sekvens blev att en finländsk spelare blev utvisad. Man tog ut målvakten på nytt och spelade 5 mot 5. Även där hade Finland hård press mot ett krigande svenskt försvar. Till slut lyckades det svenska försvaret få grepp om pucken och kunde skicka ut den till Möller, som åkte över halvplans-linjen och kunde sedan stänka dit pucken i öppen kasse.

Den sista pucken innebar en definitiv seger, som tidigare var väldigt oviss. Det var bara ett fåtal sekunder kvar när Möller gjorde 3-1-målet, men det var än dock lika skönt att sätta spiken i kistan, även om det kanske hade gått hela vägen ändå.

Fantastisk insats av Sverige som vi nu önskar STORT lycka till i stundande kvartsfinal!

Spela på hockey i vinter-OS via odds och betting

Vill du kanske spela på Sverige matcher under vinter-OS? Då kan du kika på nedan odds bonus och läsa mer. Du som ny kund kan erhålla samtliga av nedan bonusar, som alla går att applicera i hockeyn under vinter-OS.

Bolag
Bonus
Villkor
Betyg
Spela
% upp till 200 kr
10x bonus (Min odds: 1.80)
100% upp till 1 200 kr
Krav: 8x (Min. odds 1.80)
200% upp till 2000 kr
5x bonus (Min odds: 1.40)
100% upp till 1 000 kr
6x bonus (Min odds: 1.75)
100% upp till 1 000 kr
12x - Bonuskod: WSP100

Relaterade nyheter