Sverige – Turkiet i Nations League

Av

UEFA har skapat en ny turneringsform inom landslagsfotboll, under namnet UEFA Nations League. Turneringen görs upp mellan samtliga 55 länder, som får vara med och delta i turneringen. Matcherna kommer avgöras såväl hemma som bortamatcher och utgörs av olika grupper i rangordning.

Sverige ställs mot Turkiet i Nations League

Sverige tillhör grupp B i Nations League, vars grupp utgörs av Sverige, Turkiet och Ryssland. Det är alltså en förhållandevis svår grupp att ta sig igenom, framförallt när målet är att vinna gruppen. Vinnaren av denna grupp blir sedermera uppflyttad till Grupp A, som har chans att göra upp om den (förmodligen) åtråvärda titeln.

Det svenska landslaget har ett spelschema enligt följande:

  • Sverige – Turkiet (180911, 20:45)
  • Ryssland – Sverige (181011, 20:45)
  • Turkiet – Sverige (181117, 18:00)
  • Sverige – Ryssland (181120, 20:45)

Vi kommer alltså få uppleva högklassig landslagsfotboll under hösten/vintern 2018. Vi har relativt nyligen avslutat ett otroligt mäktigt fotbolls VM, men efter beslutet om Nations League får vi alltså en direkt förlängning på säsongen för landslagsfotboll.

Vilka tar plats i den svenska truppen?

Vi vet att Janne Andersson står fast vid den kärna han utformat, som tog Sverige till kvartsfinal i VM. Därefter har dock spelare lagt landslagsskorna på hyllan, samtidigt som flera andra duktiga spelare har kommit fram. Bland annat har vi sett Quaison tillträda i truppen, som har potential till att bli en riktigt duktig spelare i landslaget. Utöver det har vi Ken Sema, som var väldigt nära att ta sig till VM i somras, men som inte räckte hela vägen. Nu tillhör han Watford och spelar i Premier League, vilket kan öppna upp nya dörrar för den snabba yttern.

Vilka tror du kommer slå sig in i det svenska landslaget under Nations League? Lämna gärna en kommentar med din drömelva!

Relaterade nyheter