Tottenham – Barcelona i Champions League

Av

Ikväll spelas den spännande matchen mellan Tottenham och Barcelona. Kan det här vara läget för Tottenham att skaka om Barcelona och således skapa sig goda förutsättningar att avancera från gruppen? Du följer spänningen hos Viasat eller deras streaming-tjänst Viaplay. Nedan är förutsättningarna inför matchen.

Förutsättningar inför Tottenham – Barcelona

Alla lag i grupp B har alltså spelat en match vardera. Tottenham spelade sin första match mot Inter, som resulterade i förlust för de förstnämnda. För Barcelona blev det ett helt annat resultat. Man besegrade PSV med hela 4-0 och kunde således kamma hem tre enkla poäng. Det kommer sannolikt stå mellan Barcelona, Tottenham och Inter för vilka som avancerar från gruppspelet. Om Tottenham ska ha möjlighet vore det högt lämpligt att besegra Barcelona på hemmaplan, som ju kommer vara det största hotet framgent.

Inter möter i sin tur PSV i en match de sannolikt kommer vinna, så allt mer press ligger nu hos Tottenham. Vid förlust här har chanserna för avancemang minskat drastiskt. I Premier League har Tottenham nu lyckats vinna två raka matcher, efter att man dessförinnan förlorat med 2-1 mot rivalen Liverpool. Det har varit två vinster mot sämre motstånd i Huddersfield och Brighton, så frågan är hur stor självförtroendeboost det faktiskt varit? Oavsett är det en god trend som de ämnar att bibehålla här i Champions League.

För Barcelona har det sett desto värre ut i ligan. Man har inte vunnit på tre raka matcher, utan åkt på en förlust mot Leganes, samt spelat oavgjort mot Ath. Bilbao och Girona – tre matcher man tveklöst borde vunnit. Vilka som vinner dagens match är på förhand ovisst, men självklart är Barcelona favoriter. Däremot vet vi att de engelska fansen kan vara till otroligt god hjälp, så för Tottenhams del får man hoppas att de är på gott humör även en onsdag.

Relaterade nyheter