Tung dag för herrarna i skitathlon

Av

Igår var det en fröjd att se damerna åka skiathlon och det blev även ett guld för Charlotte Kalla. Inte heller var det långt ifrån en bronspeng för Ebba Andersson, men det räckte inte längre än en fjärde plats för henne, som än dock var väldigt bra.

Skiathlon ingen succé för herrarna

Vi hade höga förhoppningar inför herrarnas skiathlon under söndagsmorgonen. Många hade laddat upp och ställt klockan tidigt för att följa dramat. Det var dock ingen fröjd att se. När loppet väl summerades var det tre norska konkurrenter som stod på respektive pallplats. Inga svenskar i närheten av toppen, men den största snackisen har självklart blivit efter att Calle Halfvarsson brutit loppet, från ingenstans.

Inledningsvis av loppet skedde det ett stort fall, där omkring nio åkare drabbades. Calle var inte en av dem, men befann sig än dock i närheten av fallet, som påverkade honom med någon sekund. Därefter gick det trögt, men han lyckades knappa in till ett tätare avstånd när det började bli dags för skidbyte.

Loppet fortsatte, men helt plötsligt noterade vi att Calle låg hela 40 sekunder bakom täten. Därefter var allt historia. Calle bröt plötsligt loppet och ingen visste varför. Han satte sig i en vallabod och kom inte ut på över en timma. Han undvek därefter media genom att hoppa över staketet och det enda beskedet som gavs var från landslagstränaren. ”Dra härifrån, ni får mer information ikväll” var det enda media hade att gå på.

Ingen energi för Calle var orsaken

Senare kom uttalandet om att det var en energilös Calle som helt enkelt valde att spara krafterna till sprinten. Han kände att det inte var någon idé att ta ut sig i onödan, utan bröt istället loppet helt och hållet. Av allt att döma så skall det inte röra sig om någon sjukdom eller skada, utan han skall vara redo att kriga för en pallplats i sprinten istället. Vissa anser det vara ett förnuftigt beslut, medan andra tycker att man borde slutföra de lopp man ställer upp i, av rent sportsliga skäl.

Vi vet att damerna har goda möjligheter för ytterligare pallplatser i nästan alla instanser. Med tanke på herrarnas första lopp är det något mer skeptiskt på den fronten.

Övriga svenskar placerade sig enligt följande:

  • Marcus Hellner: 12:e plats
  • Daniel Rickardsson: 15:e plats
  • Jens Burman: 17:e plats

Skriv en kommentar

Relaterade nyheter