Tung förlust för Sverige mot Chile

Av

Det var en fantastisk inramning inför vänskapsmatchen mot Chile under lördagen. Friends Arena var fullsatt, med omkring 50 000 åskådare. En stor del av publiken var Chile-anhängare, som skapade en god atmosfär på läktaren.

Sverige föll i slutminuterna mot Chile

Den första halvleken var något avslagen från svenskt håll. Det var Chile som hade större delen av initiativet och Sverige spelade passivt. Mittfältet präglades av en defensiv inställning, där endast Forsberg spelade som offensivt kreativ mittfältare. Det räcker inte långt mot ett lag som Chile, utan man behöver ha ett större fokus på anfallsspelet, som således också bidrar till en god defensiv.

Det var Chile som tog ledningen efter att Vidal fått en fantastisk volley-träff vid utkanten av straffområdet. Bollen studsade ut och Vidal kunde behärskat trycka dit med vristen, som gav bollen en fin bana rakt in i krysset. Målvakten var chanslös och 1-0 stod på tavlan.

Det dröjde dock inte länge innan Sverige kunde kvittera. Direkt efter avspark gjorde man sitt bästa anfall under matchen. Forsberg vände och vred med försvararen, passade och fick en returpass varpå han passade in bollen i boxen. Claesson fick en tå på foten som resulterade i en perfekt passning till Ola Toivonen som kom fri. Välplacerat skickade han in bollen i nät och vi hade 1-1 på tavlan.

Det såg länge ut att bli ett oavgjort resultat. Matchen gick fram och tillbaka, men inget utav lagen var direkt nära att avgöra, förrän i slutet. Med bara enstaka minuter kvar kom det chilenska laget alldeles för nära inpå det svenska målet. En svensk räddning resulterade i en retur rakt ut till de chilenska spelarna som satte bollen i nät. 2-1 i slutskedet av matchen, som också stod sig när domaren blåste av.

Ny landskamp mot Rumänien på tisdag

Sverige spelade en bra match mot Chile och visade på att man kan mäta sig med några av de bästa nationerna i världen. Inget utav lagen gjorde sina bästa insatser, men än dock ett godkänt resultat från svenskt håll. Nu får man chans för revansch redan på tisdag. Inte just mot Chile, men åtminstone en match där man har chans att få med sig en vinst. Man åker till Rumänien för ytterligare en landskamp. Sveriges chanser bedöms vara goda och vi hoppas att få se ett Sverige som visar på hög kvalité.

Vill du spela på matchen via odds och betting? Sök då fram det bästa oddset för Rumänien – Sverige. Ta del av en odds bonus och börja spela redan idag. Du finner de bästa odds bonusarna på marknaden genom att gå till odds bonus-tabellen på vår startsida.

Relaterade nyheter