Två MMA-fighters stängs av på livstid

Av

Natten mellan lördag och söndag var det dags för den omtalade fighten mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor. Det hela resulterade i en väl genomförd match, men som slutade i en stor skandal. Detta efter att Khabib valt att hoppa över oktagonen, ut mot McGregors team och sedermera börjat veva vilt.

Khabib riskerar att förlora sitt bälte

Efterspelet av skandalen kan nu leda till att vinnaren – Khabib – riskerar att förlora sitt bälte. Det är ett osportsligt och oacceptabelt beteende och man har inledningsvis valt att frysa in alla prispengar för vinnaren, samt att man kan ta bältet ifrån honom. För honom själv kanske det är av mindre betydelse, då han sedan tidigare meddelat att han kommer lägga av med MMA efter den här matchen. Oavsett kommer det här leda till stora bötesbelopp för ryssen, som man redan nu varit tydliga med. Prispengarna som man till vidare fryst inne uppgår till 25 miljoner kronor.

Skandalscenerna innefattade inte bara det vårdslösa bråket mellan Khabib och McGregor-anhängare. Det var fler personer som hoppade in i oktagonen och började slåss med McGregor. Det var två MMA-fighters som utförde aktionen och som beskedet nu lyder så blir de avstängda från sporten på livstid. Dana White, president för UFC, har officiellt meddelat att dessa två fighters aldrig mer kommer gå en match. Det var Zubaira Tukhugov och Islam Makhachev som delade ut slagen mot McGregor och som båda alltså blir avstängda. Dessa fighters har ett förhållandevis bra track record, där Tukhugov har gått 22 MMA-matcher och Makhachev har vunnit 16 av totalt 17 fighter.

 

Relaterade nyheter