Manchester United ute ur Champions League

Av

Manchester United åkte på patrull i returmötet med Sevilla efter en inledande 0-0-match. På Old Trafford hade man på förhand goda förutsättningar, men lyckades inte fullfölja uppgiften, som nu lett till uttåg ur Champions League.

Manchester United utslaget ur Champions League

Laget har haft många motgångar under säsongen. Det har riktats hård kritik mot såväl Mourinho som flera av hans mannar. Trots det ligger dom, och har gjort under större delen av säsongen, på en andraplats i ligan. Man vann Europa League i fjol och tog sig därmed direkt till Champions League, även om man inte placerade sig topp fyra i ligan. Detta året går desto bättre sett till ligan, men nu är äventyret i Champions League slut.

Man har gjort många stora värvningar i stjärnspelare, som man hade förhoppningen av att ta dem långt ute i Europa. Så blev inte fallet, utan man har präglats av osämja i gruppen, och mellan spelarna och ledningen. Inget gott tecken och när man nu åkt ur CL, så kommer alla frågetecken bli desto större. Finns det en spricka mellan Pogba och Mourinho? Hur skall Mourinho strukturera upp backlinjen? Kan Lukaku mäkta med den stora pressen?

Frågorna är många trots att laget är förhållandevis välfungerande. Anledningen till all kritik är så klart på grund av de stora satsningar man gjord, som kanske borde ha gett bättre resultat än det gjort hittills.

Sevilla starkare i returmötet

Det var tydligt att United hade en defensiv inställning i Spanien när man gästade Sevilla i första mötet. Man ville ha med sig ett någorlunda bra resultat, vilket man också fick. 0-0 slutade matchen, men utan något gjort bortamål var man sårbara. Det visade sig tydligt på hemmaplan. Sevilla gjorde ett lyckat byte, som gav dem ledningen med både ett och två mål inom loppet av bara några minuter. Därefter var det i stort sett kört. United kom tillbaka och gjorde ett mål, men längre än så kom man inte.

Vi kan med stor säkerhet konstatera att det här var Zlatans sista chans för en Champions League-titel. Han har inte spelat fotboll på länge, men tillhör än dock Uniteds spelartrupp. Vi skall dock inte utesluta något helt och hållet, för visst har vi sett Zlatan vara ihärdig förr, och kanske orkar han med en säsong till. Frågan är om United är lika tålmodiga?

Relaterade nyheter