USA vinner brons i J-VM på hemmaplan

Av

Det står nu klart att USA vinner bronset i J-VM 2018. Efter att ha kört över Tjeckien i bronsmatchen så har man tagit en gnutta revansch efter semifinal-förlusten mot Sverige.

USA vann brons i J-VM på hemmaplan

Det var USA som stod som värdnation för J-VM i ishockey i år. Det ses som ett stort misslyckande sett till publiksiffrorna som varit, kontra vad man hade räknat med. Detta bortsett från utomhus-matchen mellan USA och Kanada, som lockade till sig omkring 45 000 åskådare. I övrigt har det varit glest på läktarna i samtliga matcher, där publiksnittet varit omkring 5 000 personer per match. Det är ett klart misslyckande, och visst blev det ännu ett misslyckande när man förlorade semifinalen mot Sverige.

Det var en match USA var stora favoriter i. Sverige slog underifrån och kunde på ett kontrollerat sätt till slut vinna matchen. Det var länge jämnt, men Sverige lyckades göra tre mål på kort tid, däribland två mål under ett och samma boxplay(!). Vi tog gladeligen emot vinsten, som innebar en final mot självaste Kanada.

Direkt efter semifinalen var det dags för USA att ladda om. Dagen efter väntade en bronsmatch mot ett på pappret svagare Tjeckien. Frågetecken som ställdes var om USA kunde ladda om efter ett sådant nederlag, där en bronsmatch kanske inte var av särskilt stor betydelse. De visade på motsatsen och kom ut till matchen riktigt taggade. Man gick ut och total-dominerade ett svagt Tjeckien redan från minut ett.

Storseger för USA mot Tjeckien i bronsmatchen

Det var inget snack om saken. USA var det bästa laget och klart värdiga vinnare. Vad vi dock inte hade förväntat oss var de siffror som skrevs på resultattavlan. Ett mål blev snabbt fler, även om det var något trögt att få in första pucken. Det rann iväg och USA ledde som mest med hela 7-0. Därefter, eller till och med långt dessförinnan, var allt klappat och klart. Siffrorna skrevs sedan till hela 9-3.

Vi gratulerar värdnationen USA till bronsmedaljen!

Skriv en kommentar

Relaterade nyheter