Varför erbjuder spelbolag gratisspel?

Av

Frågan många ställer sig är varför ett spelbolag skulle erbjuda pengar helt gratis till sina kunder. Många ställer sig direkt frågande till varför och blir således misstänksamma om det skulle kunna vara någon form av bluff. Det är en befogad fråga, men nedan förklarar vi varför.

Varför erbjuder spelbolagen gratisspel?

Anledningen till att spelbolagen i vissa fall erbjuder sina kunder spel helt gratis är enkel. Det handlar om att man vill locka till sig spelare som fortsätter att spela på deras plattform en längre tid framöver. Man får då möjligheten att spela ett spel helt gratis och således har chans att vinna riktiga pengar utan att sätta in något eget kapital. Det är däremot inte ovanligt att man får ett gratisspel, som sedan behöver omsättas x antal gånger om man vinner sitt första spel.

Oavsett om man behöver omsätta pengarna så tycker vi på redaktionen att det är värt att ta del av en sådan bonus. Det enda man har att förlora är egen tid, som förvisso kan vara dyrbar, men man kan samtidigt vinna mycket pengar. Ett gratisspel bör beaktas som riktiga pengar och man ska alltid ta sina spel på fullaste allvar. Felet som de allra flesta gör är att man spelar på känsla, och inte lägger någon direkt eftertanke innan man placerar spelen. Om man lägger ned tid på att analysera sina spel så har man betydligt högre chans att vinna i sitt spelande på sikt.

Skillnaden mellan gratisspel och riskfritt spel

När man erbjuds ett gratisspel brukar det ofta innebära att man får pengar att spela för. Det kan antingen vara helt utan insättning, eller att man får ett gratisspel krediterat sitt konto efter en tids spelande. Oavsett brukar det inte innebära att man behöver sätta in pengar just för att erhålla detta erbjudande. När det kommer till ett riskfritt spel så måste man sätta in pengar.

För ett riskfritt spel så sätter man in pengar, placerar pengarna på ett ett spel och vid eventuell förlust så får man pengarna tillbaka. Det brukar vara till ett maximalt belopp, men allt sådant redogörs under regler och villkor för respektive odds bonus.

Bolag
Bonus
Villkor
Betyg
Spela
450 kr riskfritt spel
Inga omsättningskrav - Bonuskod: EXCM75
100 % upp till 2 500 kr
Omsättningskrav: 6x (Lägsta odds: 1.50)
250 kr riskfritt spel
Inga omsättningskrav
200 kr gratis spel
Lägsta odds: 1.80
100 kr utan omsättningskrav
Inga omsättningskrav
Spela för 20 € - få 10 € extra
Inga omsättningskrav

Relaterade nyheter