Växjö Lakers vinner SM-guld

Av

Växjö har varit det i särklass bästa laget under hela säsongen. Nu har de fullbordat sitt uppdrag efter att man utklassat Skellefteå i SM-finalen med hela 4-0 i matcher.

Växjö historiska SM-guldvinnare

Det är inte många år sedan som Växjö tog sig upp till hockeyns finrum – SHL. Det är huvudtränaren Sam Hallam som har gjort ett otroligt bra jobb med denna klubb, som under de senaste åren varit en toppklubb att räkna med. De vann sitt första SM-guld för några år sedan, och har alltså gjort det nu igen. Man dominerade grundserien och kunde tidigt fira seriesegern. Det är dock inte det viktigaste, utan när allt väl kommer omkring så är det slutspelet som man verkligen brinner för.

Växjö inledde slutspelet mot Brynäs, som man besegrade med 4-1 i matcher. Brynäs stod upp bäst av samtliga lag mot Växjö, då de vann en utav matcherna. I den andra rundan stod Malmö som motstånd, men där var Växjö helt ohotade. Man vann enkelt med 4-0 i matcher och kunde tidigt avancera till finalen. I finalen stod rivalen Skellefteå på andra sidan. Detta Skellefteå hade haft ett par tuffa matchserier mot Färjestad och Djurgården, där man vunnit båda matchserierna med 4-2.

Nu var Skellefteå långt ifrån att hänga med. Lakers vann otroligt enkelt och dominerade samtliga matcher mot ett annars starkt och disciplinerat Skellefteå. Man vann med 4-0 i matcher och släppte endast in ett (1) mål under samtliga av dessa fyra matcher. Framåt gjorde man hela 20 mål, vilket tyder på en total förnedring från Smålandsklubben. Vi gratulerar Växjö Lakers till ytterligare ett SM-guld på kontot!

Relaterade nyheter