Veckans match: AIK utökar ledningen

Av

Veckans match var tveklöst det heta derbyt mellan AIK och Hammarby. Över 49 000 åskådare var på plats för att se matchen, som för det mesta var väldigt sevärd. AIK vann med 1-0 vilket innebär att man kopplat ett järngrepp om det allsvenska guldet.

AIK utökar ledningen i tabellen

Det har varit en intensiv kamp för såväl Hammarby som Norrköping för att ta ikapp AIK i täten. Framförallt har det varit AIK och Hammarby i fokus, där de sistnämnda gjort en väldigt bra säsong jämfört med i fjol. Man har spelat bra under större delen av säsongen, men har på sistone tappat poäng som man kanske under inledningen av säsongen inte hade gjort.

Hammarby gästade AIK i jakten på tre poäng och ett minskat gap mellan lagen i jakten på guldet. Det såg länge ut att bli ett godkänt resultat för båda parter, nämligen oavgjort. Det mållösa resultatet stod sig länge, trots att AIK fått en straff med sig. En straff som Henok Goitom sköt utanför mål, efter att han snyggt stopp-fintat Wiland i mål. Inget mål på straffen, men han skulle komma att revanschera sig i andra halvlek.

Goitom hjälte för Gnaget i derbyt

Det var just Henok Goitom som skulle bli hjälte. Han missade dråpligt straffen i första halvlek, men kunde senare ta revansch på sig själv. Han blev snyggt frispelad framför tre (!) Hammarby-backar, varpå han läckert kunde stänka upp bollen i nättaket. Det innebar 1-0, som också blev slutresultatet. AIK har nu kopplat ett järngrepp i guldstriden, med 6 poäng ned till Hammarby och åtta omgångar kvar att spela. Allt kan hända, men frågan är om AIK tappar så många poäng, samtidigt som övriga lag mer eller mindre vinner resten.

Bolag
Bonus
Villkor
Betyg
Spela
100 % upp till 1 200 kr
Krav: 8x (Min. odds 1.80)
100 % upp till 2 100 kr
12x bonus (Min odds: 2.00)
100 % upp till 2 100 kr
12x bonus (Min odds: 2.00)
200 % upp till 2 000 kr
5x bonus (Min odds: 1.40)
100 % upp till 1 500 kr
20x bonus (Min odds: 1.90)

Relaterade nyheter