Vegas Golden Knights skriver historia

Av

Vegas Golden Knights är som bekant en nybildad klubb i NHL. Man har nu tagit sig långt i slutspelet och har redan skrivit historia, men kan de lyckas med det omöjliga att ta sig hela vägen till en Stanley Cup-vinst?

Vegas Golden Knights mot Stanley Cup-final

Las Vegas-klubben med William Karlsson i spetsen har verkligen gjort en fantastisk säsong. Man tog sig högt upp i serien, som man under en lång period också ledde. Väl i slutspelet ställdes man mot Los Angeles Kings, som man besegrade med hela 4-0 i matcher. Det var inga konstigheter och laget blommade ut till ett lag med fantastisk lagmoral och hårt kämpande stjärnor.

Matchserien därefter var mot San Jose Sharks, som man också lyckades vinna över utan större bekymmer. Där förlorade man ett par matcher, men än dock en övertygande seger.

Efter San Jose Sharks kom Winnipeg att bli nästa motstånd. Det blev en inledande förlust, men därefter har det sett fantastiskt bra ut, återigen. Man har nu tagit tre raka segrar och går mot en final. Man i en eventuell final ställas mot antingen Tampa Bay eller Washington, som i samma stund gör upp i en het matchserie.

En kontrakterad spelare i Vegas för ett år sedan

För endast ett år sedan hade Vegas Golden Knights en(!) kontrakterad spelare, nu är de en match ifrån Stanley Cup-final. De har gjort en otrolig resa, där man går från klarhet till klarhet. Med ett helt nybildat lag skall det här egentligen vara omöjligt, vilket också spelbolagen trodde. Inför säsongen hade VGK över 300 i odds för att gå hela vägen, något som spelbolagen eventuellt kan komma att få betala dyrt för. Visserligen är det väl inte många som faktiskt trodde på det och spelade, men sannolikt någon.

Det återstår att se om de kan gå hela vägen, men oavsett kan vi konstatera att de skriver historia gång på gång.

Relaterade nyheter