Vilka vinner valet i Sverige? Här är oddsen

Av

Det är nu 20 dagar kvar till valet i Sverige 2018. Det är ett otroligt ovisst val, där utgången faktiskt kan resultera åt båda håll. Socialdemokraterna vidhåller deras blockad mot Sverigedemokraterna – kommer Alliansen sätta hårt mot hårt, eller kommer de bilda regering med stöd från just SD?

Odds på störst parti i Sverige

De två största partierna är utan tvivel Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. Detta alltså som enskilda partier. Det kommer å andra sidan inte bildas någon majoritetsregering, vilket innebär att frågeställningen blir vilken koalition som blir störst och som således kan bilda regering. Som bekant är det för närvarande Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet som sitter i regeringen, men det kan om 20 dagar att ändras.

Oddsen för att Socialdemokraterna blir det största partiet är lägst, som uppgår till 1.80 i odds. Närmst därefter kommer Sverigedemokraterna på 1.85 i odds. Därefter är det Moderaterna i listan, men ligger inte i närheten av de tidigare nämnda partierna sett till oddssättningen hos Unibet. Moderaternas odds uppgår till hela 9.00 i odds, vilket indikerar på att de har en stor utmaning i att övertyga sina väljare.

Vidare är det fortsatt ovisst kring Kristdemokraternas roll i det kommande valet. De ligger just nu enligt opinionsmätningarna under spärren, vilket i det fallet hade inneburit att de tappar sin roll i riksdagen och att Alliansen blir väldigt sårbart. Beroende på deras utfall kommer Alliansen stå inför ett vägskäl – om de vill kapitulera eller om de väljer att samarbeta tillsammans med Sverigedemokraterna.

Valet är alltså väldigt ovisst och oddsen för koalition efter följande val ser ut enligt nedan:

S+MP+V – Odds: 1.72

M+L+C+KD – Odds: 2.00

Relaterade nyheter