Vinna eller försvinna: Mexiko – Sverige 27/6

Av

Allvaret kryper sig allt närmare lagen i Fotbolls VM 2018. Sverige har fortfarande allt i sina händer, trots förlusten mot Tyskland. Nu gäller det att man besegrar Mexiko, som då tar dem direkt till åttondelsfinal. Det finns fler scenarios som Sverige kan klara sig på, men vi bör ha vinst i sikte.

Kan Sverige besegra ett fartfyllt Mexiko?

Mexiko inledde sin premiärmatch mot Tyskland på ett ypperligt sätt. Man spelade väldigt fartfyllt och hittade luckor i tyskarnas defensiv. Detta Tyskland var märkbart påverkat av Mexikos snabba spel och de kom ur balans i sitt taktiska spel. I den andra halvleken gjorde Mexiko mål, som blev det matchvinnande målet. Matchen därpå ställdes Mexiko mot Sydkorea, som de också lyckades besegra. Däremot var det inte särskilt övertygande, utan matchresultatet skrevs till sist 2-1, som innebär att bra läge för Sverige i den kommande matchen.

Sverige vann även dem sin inledande match i VM 2018. Man besegrade Sydkorea med 1-0 efter att Granqvist stänkt dit ett straffmål. Man hade kontroll på matchen och var inte särskilt hotade någon gång. Däremot var resultatet knapert, men vad gör det? I Sveriges andra match stod Tyskland som motstånd. Det var en på förhand väldigt hypead match, där mer eller mindre hela Sverige följde matchen antingen på plats eller framför TV:n. Det såg länge ut att bli en härlig kväll, då svenskarna tog ledningen och spelade bra fotboll. Man hade chans för fler än ett mål framåt, däribland en straffsituation som med svenska ögon mätt borde ha dömts, som till sist förmodligen hade lett till ytterligare ett mål på kontot.

Tyskland kvitterade tidigt i den andra halvleken, men Sverige gav sig inte för det. Fortsatt bra försvars- och kontringsspel under hela matchen, till den absolut sista minuten. Det blev fem minuters tilläggstid och det var otroligt nervöst ända in i det sista. Dessvärre kom Jimmy Durmaz fel och fällde en tysk strax utanför straffområdet. Toni Kroos förvaltade frisparken på bästa sätt och satte 2-1-målet i den 95:e matchminuten. En otroligt tung period för hela Sverige, som hade sett fram emot åtminstone ett oavgjort resultat.

Matchstart Mexiko – Sverige

Nu gäller det mot Mexiko. Det svenska laget har allt att vinna, medan Mexiko har allt att förlora. Vid vinst här går Sverige vidare till åttondelsfinal, oavsett resultat. Vid oavgjort kan man klara sig, men är då direkt beroende av resultatet mellan Tyskland – Sydkorea, som med största sannolikhet kommer sluta i vinst till de förstnämnda. Mexiko har stor respekt för Sverige och visar vi upp på liknande prestation som mot Tyskland kan det helt klart gå vägen.

Matchstart: 16:00

Relaterade nyheter