Viktig vinst för Sverige i Nations League

Av

Det var en viktig match för Sverige när man åkte till Turkiet och spelade en omgång i Nations League. Det var mycket på spel såväl sportsligt som ekonomiskt, då en förlust hade kunnat kosta Sverige 30 miljoner kronor, som man nu alltså har fortsatt chans till.

Chans för Sverige att vinna gruppen

Inför mötet var det tydligt att det var mycket på spel. Det skiljde sig hela 30 miljoner kronor från att åka ur gruppen kontra att vinna gruppen. Som förbundet själva sagt vore det nyttiga pengar för att utveckla svensk landslagsfotboll för både kvinnor, män och övrig verksamhet. Hade man förlorat matchen hade det då varit klart att man åker ur gruppen, medan man skulle ha fortsatt chans att vinna gruppen om man vann matchen.

Det var mållöst en bra bit in i andra halvlek, när Marcus Berg blev fälld i straffområdet. Domaren dömde straff och ”Granen” gick fram mot straffpunkten och stänkte snyggt dit den i det vänstra hörnet. Det innebar 1-0 till Sverige, som också blev slutresultatet. Man vann matchen, som således innebär att man kan vinna gruppen om man vinner hemmamötet med Ryssland på tisdag. Det är ingen omöjlig uppgift, utan ett sånt möte ska man helt klart kunna vinna. Spelar man som man gjorde sist så är möjligheterna goda, och självklart gör det inte saken sämre om det är mycket fans på plats, även om det är en sen matchstart för en vardagsmatch.

Matchen spelas på tisdag klockan 20:45 på Friends Arena.

Relaterade nyheter