Ansvarsfullt spelande – spela säkert

Spel och vadslagning på nätet är förenat med risk för beroende. Vi vill vara tydliga med att vi inte uppmanar någon till att spela mer än lagom. Vad är då spela lagom? En generell tumregel kan vara att ditt spelande alltid ska vara kul och underhållande. Så fort spelandet övergår från att vara kul till något annat är det läge att ställa sig frågan om du spelar för mycket.

Kom ihåg att aldrig spela för mer pengar än du har råd att förlora och alltid försöka ha kontroll på ditt spelande.

På sidan listar vi många olika spelbolag och även om spelbolagen själva arbetar utifrån devisen ansvarsfullt spelande och med att stävja spelmissbruk finns det risk för att ett beroende kan uppstå, inte minst om du spelar på flera olika sidor.

Om du skapar spelkonto på flera olika sidor är det viktigt att ha en övergripande bild av hur mycket du spelar för och hur mycket du eventuellt förlorar.

De flesta spelbolagen har idag en funktion som gör att du kan begränsa hur mycket pengar du kan sätta in varje månad och denna funktion är verkligen något vi uppmanar alla våra besökare att använda sig av.

Vad ska jag göra om jag spelar för mycket?

Idag finns det flera ideella organisationer som hjälper personer som spelar för mycket. Ett exempel på detta är Stödlinjen som du kan kontakta för att prata om du känner att du är i farozonen för att vara en spelare som inte har kontroll.

Kom ihåg att du alltid kan vara anonym och du ska aldrig känna att det är skämmigt att fastna i ett eventuellt beroende. Det finns hjälp att få och många som varit i samma situation som kan dela med sig av sina erfarenheter.

Om du känner att vi som sida kan hjälpa dig med något i detta avseende får du gärna ta kontakt med oss på kontakt@oddsbonusar.info så ska vi göra allt vi kan för att komma på rätt spår.

Åldersgräns gäller! 18+

För att spela på odds och betting måste du vara myndig enligt svensk lagstiftning. Detta gäller för samtliga spelbolag vi har med i våra listor på vår sida.