Betalningssätt – betalningsalternativ för betting & odds

När du gör insättningar och uttag hos spelbolag finns det olika sorters betalningssätt att använda dig av. Hos spelbolag krävs det i princip alltid att du gör en insättning innan du börjar spela och när du gör detta behöver du välja vilket betalsätt du ska använda dig av.

Tillvägagångssättet liknar upplägget för betalning när du exempelvis handlar kläder i en e-butik på nätet. Här går vi igenom vilka alternativ som finns och vilka för- och nackdelar som är förenade med de olika betalningssätten.

Faktum är att detta kan vara mycket viktigt, dels skiljer det sig vilka eventuella procentuella avgifter som tas ut på dina insättningar och uttag och faktum är att vissa betalningsmetoder inte är tillåtna om du vill utnyttja ett spelbolags odds bonus.

Generellt kan man säga att desto bättre och seriösare ett spelbolag är, desto fler möjliga betalningssätt erbjuds när du ska göra en insättning för betting. Vissa föredrar exempelvis inte att göra en insättning med kort eftersom man föredrar att inte lämna ut sina kortuppgifter, då kan det vara bättre att välja ett annat betalningssätt.

Betalning via kreditkort för odds

Idag är det vanligaste sättet att betala online via kreditkort som exempelvis VISA och MasterCard. Det finns flera fördelar med detta betalningssätt, det kanske främsta är att metoden är allmänt vedertagen och känd vilket gör att de flesta vet hur man ska gå tillväga.

När du väljer kortbetalning som alternativ kan du även räkna med att du får en snabb överföring från ditt bankkonto till spelbolaget du gör en insättning hos, vilket självklart också är en fördel.

En av nackdelarna med denna metod är att det ofta tas ut en viss procentuell avgift på dina insättningar som gör att det kostar en peng.

Vidare kan det för vissa vara känsligt att lämna ut kortuppgifter, även om vi anser att detta inte är något problem idag, så länge du använder dig av ett seriöst spelbolag.

Bettingsidorna har idag säkra betalningslösningar för kortbetalningar vilket gör att dina uppgifter hanteras på ett korrekt och säkert sätt.

En annan nackdel med att använda sig av kreditkort är att det ökar risken för impulsivt spelande och att du gör insättningar du inte egentligen har tänkt göra. Om du känner att du har svårt att kontrollera ditt spelande är detta betalningsalternativ därmed inte att föredra!

Betalning via banköverföringar hos spelbolag

Ett annat alternativ för betalning är banköverföringar, även kallade internetbetalningar. Historiskt har detta betalningssätt för betting inneburit att du gör en traditionell överföring genom att ange dina uppgifter, IBAN-nummer etcetera till ditt bankonto när du gör din insättning.

Nackdelen med denna metod är att det kan ta några dagar innan betalningen inkommer till ditt spelkonto, eller tvärt om att det tar några dagar innan pengarna kommer in till ditt bankkonto om du gör ett uttag.

De senaste åren har det vuxit fram nya betalningslösningar för internetbetalningar som exempelvis Trustly, som gör att du får in pengarna direkt på ditt spelkonto istället för att vänta några dagar.

Metoden är riktigt smidig och passar dig som snabbt vill få in pengar på kontot samtidigt som du inte behöver ange några kortuppgifter.

Betalning via internetplånböcker för betting

Ett av de mest populära betalningsalternativen för insättningar och uttag för betting idag är att använda sig av internetplånböcker, även kallat e-plånböcker.

Detta är framför allt populärt bland rutinerade spelare och avgifterna är ofta låga vilket gör metoden fördelaktig. En annan fördel är att du slipper ange några kort- eller bankuppgifter till ditt spelbolag.

Det enda du anger är din e-postadress hos internetplånboken där du har dina pengar varpå pengarna dras från ditt konto. En annan fördel är att du snabbt kan sätta in och ta ut pengarna med detta betalningssätt.

E-plånbok

De vanligaste e-plånböckerna idag är NetEleer, Skrill (Moneybookers) och PayPal. Idag erbjuder de flesta spelbolagen någon av dessa internetplånböcker som alternativ för betalning.

Med en e-plånbok får du även en bra överblick och kontroll över ditt spelande då du ser hur mycket pengar du sätter in och tar ut från de olika spelbolagen som du knutit till din internetplånbok.

Detta alternativ låter ju riktigt bra, finns det några nackdelar? Svaret är ja. De flesta spelbolag tillåter idag inte att du får utnyttja deras odds bonus om du väljer internetplånbok som betalningssätt.

Om du därmed har för avsikt att utnyttja en odds bonus är e-plånbok inte alltid den betalningsmetoden du ska använda dig av. Det finns dock vissa spelbolag som accepterar e-plånböcker som betalningssätt för betting samtidigt som du kan utnyttja deras odds bonus.

Använda sig av olika betalningsmetoder

Det är möjligt att byta betalningssätt hos vissa spelbolag. Det är dock värt att läsa igenom villkoren hos det aktuella spelbolaget. Ibland begränsas betalningsmetoden till den metod du använde dig av när du gjorde din insättning.

Om du exempelvis gjorde din insättning med ett kreditkort kan det finnas krav på att du också gör uttag från spelbolaget med denna betalningsmetod. Här skiljer sig dock spelbolagen åt och se till att du läser igenom de allmänna villkoren hos spelbolaget i syfte att vara införstådd i vad som gäller för det spelbolaget du vill använda dig av.